Ştiţi cu ce se ocupă un gemolog? Nici ministrul Muncii nu ştie! Nu apare nici în DEX, dar este în lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meseria de gemolog pare o necunoscută şi pentru ministrul Muncii
Meseria de gemolog pare o necunoscută şi pentru ministrul Muncii

Gemologul este una dintre cele 56 de ocupaţii noi incluse în  nomenclatorul meseriilor din România. Meseria pare să fie o necunoscută inclusiv pentru ministrul Muncii.

Claudia Boghicevici, Ministrul muncii, a fost prezentă vineri, la Alba Iulia pentru a verifica dacă există nereguli în derularea proiectelor cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional Dezvoltarea Resurselor Umane-POSDRU.

 Întrebată ce presupune meseria de gemolog, inclusă în Codul Ocupaţiilor din România,  Claudia Boghicevici a făcut doar promisiunea că informaţiile vor fi obţinute de la sediul Ministerul Muncii. Asta, deşi în faţa jurnaliştilor se afla chiar ministrul Muncii.

Definiţia gemologului nu apare nici în Dicţionarul Explicativ al Limbii Române. Specialiştii în resurse umane spun că gemologul identifică natura şi caracteristicile unei pietre preţioase, cu ajutorul unor aparate ca microscopul, spectroscopul şi refractometrul.

Pe aceeaşi listă a ocupaţiilor noi figurează şi cele de: evaluator de evaluatori, iluzionist de circ, maestru magician, prestidigitator, specialist în e-Sănătate sau specialist în e-Guvernare. Noile ocupaţii vor apărea în Monitorul Oficial din 27 februarie.

În schimb, în nomenclatorul de  meserii nu se mai găsesc ocupaţii precum: administrator societate comercială, expert inginer metalurg, videojurnalist, conducător carte funciară, grefier dactilograf sau referent de specialitate în justiţie.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite