A furat maşina din spălătorie, s-a urcat beat la volan, a fugit de poliţie şi a provocat un accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Un tânăr în vârstă de 24 de ani din comuna Fărău, judeţul Alba, este cercetat penal după ce a sustras un autoturism dintr-o spălătorie, s-a urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice şi a provocat un accident de circulaţie.

Evenimentele au avut loc în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă. La ora 01,25 o patrulă mixtă formată din poliţist rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia şi poliţist local, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe B-dul 1 Decembrie 1918 din municipiul Alba Iulia, a efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autoturism.

Întrucât conducătorul autoturismului nu a respectat semnalul poliţiştilor, s-a trecut la urmărirea acestuia iar la intersecţia străzilor Brânduşei cu strada La Recea, conducătorul autoturismului urmărit a pierdut controlul asupra acestuia, a intrat în coliziune cu gardul unui imobil după care s-a răsturnat pe partea carosabilă. Conducătorul auto, G.R.F., de 24 de ani, din comuna Fărău, judeţul Alba, a fost transportat cu o ambulanţă de Spitalul Judeţean Alba pentru acordarea de îngrijiri medicale iar în urma investigaţiilor efectuate nu au fost evidenţiate leziuni grave.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule iar autoturismul pe care acesta l-a condus a fost sustras din incinta unei spălătorii auto din Alba Iulia, al cărui angajat este, G.R.F. având acces la cheile autoturismului lăsat de proprietar pentru a fi curăţat.  În urma testării lui cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0.51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite