Alba: 49.000 lei au rămas neutilizaţi în cadrul programele de prevenţie din două spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătatea Publică Alba a realizat un audit intern pentru stabilirea sumelor care au rămas necheltuite de spitale deşi au fost alocaţi bani de la Ministerul Sănătăţii. A rămas neutilizată suma de 49.000 de lei.

În urma analizei a reieşit că două unităţi medicale nu au folosit toţi banii alocaţi în 2010 prin programul de sănătate publică. A rămas neutilizată suma de 49.000 de lei

Cei mai mulţi bani, 34.000 de lei au rămas la Spitalul judeţean Alba şi trebuiau folosiţi în cadrul subprogramului de transplant de organe, ţesuturi şi celule de origine umană.

Spitalul municipal din Sebeş a pierdut 15.000 de lei, bani ce puteau fi folosiţi pentru acţiunea de prevenţie a malnutriţiei la copiii cu greutate mică la naştere (3.000 lei), a infecţiei HIV (3.000 lei) şi a sindromului de izoimunizare RH (9.000).

„Din acest an vom monitoriza toate spitalele din Alba pentru a ne asigura că sumele destinate programelor de prevenţie se vor cheltui integral“, a spus Horea Timiş, directorul DSP Alba.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite