640.000 lei pentru modernizarea unei pensiuni din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi s-au semnat la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru din Alba Iulia nouă contracte de finanţare nerambursabilă pentru microîntreprinderi, în valoare de 1,31 milioane euro.

Este vorba de trei microîntreprinderi din judeţul Braşov, trei din judeţul Covasna şi câte una din judeţele Mureş, Alba şi Harghita ce au primit finanţare nerambursabilă de 100%, prin domeniul 4.3 al Programului Operaţional Regional, fonduri alocate pentru dezvoltarea firmelor.

Pensiune modernizată

Printre proiectele finanţate din fonduri europene se află şi firma SC Magic Nord Star SRL din Alba Iulia care a primit o finanţare nerambursabilă de 640.000 lei pentru modernizarea pensiunii turistice Steaua Nordului.

Valoarea totală a proiectului este de 795.000 lei.

Celelalte firme au activităţi în domenii diverse, precum serviciile  medicale stomatologice sau de inseminare in vitro, service auto, peisagistică și construcţii.

40 de locuri de muncă

Până la finalizarea proiectelor aceste nouă microîntreprinderi vor crea peste 40 de noi locuri de muncă prin contractele semnate.        

„Alocarea acestor fonduri va susţine atât dezvoltarea economică a firmelor, dar şi menţinerea lor pe piaţă, la preţuri competitive. Pe lângă aceste 9 firme mici mai avem alte 77 de firme ce au depus proiecte spre finanţare pe acest domeniu, care au ajuns în prezent în etapă de precontractare şi care vor semna, în perioada următoare, contractele de finanţare.

Sperăm  ca astfel, să contribuim la dezvoltarea mediului de afaceri regional şi la relansarea, încet, încet, a economiei locale”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru 

Un număr de 667 cereri de finanţare nerambursabilă au fost depuse la sediul ADR Centru pe Axa prioritară 4 a Programului Regio 2007-2013, domeniul major de intervenţie (DMI) 4.3 “Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”.

Depăşirea, prin fondurile solicitate, a bugetului de 21,81 milioane euro alocat, a dus la suspendarea până în 2013 a acestui domeniu la nivelul Regiunii Centru.

Cu aceste nouă proiecte, un total de 89 de cereri de finanţare au fost contractate până în prezent pe acest domeniu, cu o valoare de aproape 7 milioane de euro. Alte 222 proiecte mai sunt în prezent în diferite etape de evaluare.                                                           
  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite