Cum comentează internauţii poza protestatarului singuratic din faţa Primăriei Baia de Arieş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Revoluţie la Baia de Arieş! Toată populaţia activă care nu a plecat la muncă în Spania e în stradă“, cu acest mesaj a ajuns pe Facebook poza cu Nicolae Praţa, singurul protestatar anti-Băsescu din Baia de Arieş.

Protestele de luni şi marţi de la Baia de Arieş, judeţul Alba sunt cel puţin aparte în sfera mişcărilor stradale din România.

Nicolae Praţa, bărbatul din Baia de Arieş a făcut totul cu cap. S-a afişat cu pancarta în faţa Primăriei doar după ce primit autorizaţie de protest. „Bărbatul mi-a explicat că vrea şi el să protesteze. I-am eliberat o autorizaţie pentru intervalul orar 14.00 – 16.00 şi am anunţat Poliţia pentru a-l supraveghea, aşa cum se procedează în astfel de situaţii. Un poliţist l-a supravegheat tot timpul.”, a precizat Gheorghe Bora, primarul oraşului Baia de Arieş.

Bărbatul a venit înarmat cu o pancartă pe care era scris„Jos Băsescu, jos Boc”.

Poza cu protestatatrul singuratic se bucură de mare interes pe reţeaua de socializare Facebook. Peste 60 de utilizatori au comentat gestul bărbatului. „Merita tot respectul!!!E mult mai greu să stai de unul singur decât într-o mulţime de 1.000 de oameni“, apreciază un utilizator de Facebook. Un altul scrie „E bine că există şi un singur om…Măcar a făcut ceva“.

image

Nicolae Praţa în faţa Primăriei, în a doua zi de protest

Daniel Ciulea, bărbatul care l-a imortalizat pe protestatar în faţa Primăriei se întreabă:

Oare cati dintre cei care au iesit in strada au simtit cu adevarat?
Oare câţi dintre cei din piaţă , ştiu de ce au ieşit?
Oare câţi dintre cei care ştiu de ce au ieşit, simt cu adevarat?
Oare câţi dintre cei care ştiu cu adevarat, cred în schimbare?
Oare câţi dintre cei care cred în schimbare, acţionează pentru schimbare?
Oare de câţi  oameni e nevoie pentru schimbare?

Şi în oraşul Aiud, tot din Alba,  a avut loc un protest similar. Ionela Danciu, femeia care a luptat pentru schimbarea legii multipleţilor din România, a fost singura persoană din oraş care a protestat sâmbătă seara, timp de patru ore, în semn de solidaritate cu medicul Raed Arafat, demisionar din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Autorităţile au trimis în zonă  nu mai puţin de şase poliţişti şi jandarmi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite