500 de volume donate de instituţiile de cultură din Alba şcolilor din Oneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 500 de volume de poezie şi proză au fost donate de instutuţiile de cultură din Alba unor 11 şcoli şi licee din localitatea Oneşti din Bacău în cadrul campaniei SMILE 21+. Valoarea cǎrţilor donate este de peste 10.000 de lei.

În cadrul campaniei derulate la Oneşti, a avut loc o triplǎ lansare de carte a poeţilor Maria Cornelia Postescu, Emilia Faur şi Petru Fagaraş, membri ai cenaclului literar „Lucian Blaga“ din Sebeş.

De asemenea, reprezentanţii cenaclului din Sebeş şi membrii Consiliul judeţean al elevilor din Bacǎu au prezentat săptămâna trecută un spectacol de muzică şi poezie. Alǎturi de Ofelia Corpodean şi Nicolae Dǎnuţ Iosub, au recitat şi au cântat la Oneşti elevii Corina Nǎstase, Cristina Silea, Alis Fǎiniţǎ, Cucoş Mirela şi Narcis Iustin Ianǎu, cel care a uimit o ţară întreagă cu vocea sa la emisiunea „Românii au talent“.  

Cărţile care au ajuns la şapte şcoli generale şi patru licee din zona Oneştiului au fost donate de Consiliul Judeţean Alba, Biblioteca Judeţeanǎ „Lucian Blaga“ din Alba Iulia, Biblioteca municipalǎ din Sebeş, Centrul Cultural „Lucian Blaga“ din Sebeş şi filialele din Alba ale Uniunii Scriitorilor din România şi a Ligii Scriitorilor Români.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite