Masa populară de Ziua Naţională la Alba Iulia: 1,2 tone de friptură şi cârnaţi şi 600 litri de vin FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâncarea este pregătită de bucătari
Mâncarea este pregătită de bucătari

Bucătarii au început pregătirile în urmă cu trei zile şi le vor finaliza în dimineaţa Zilei Naţionale. Bunătăţile tradiţionale vor fi împărţite celor care vor ajunge la Alba Iulia de 1 Decembrie

Autorităţile din Alba au hotărât să pregătească în acest an, de Ziua Naţională,6.000 de porţii de friptură şi cârnaţi,care vor fi stropite cu câte un pahar de vin.

„O porţie va conţine 100 de grame de pulpă de porc, 100 de grame de cârnaţ, muştar, o chiflă şi un un pahar de vin. Reţeta pe care am folosit-o este cea tradiţională pentru friptura din carne de porc“, a spus bucătarul şef al Hotelului restaurant „Parc“ din Alba Iulia.

Masa populară este pregătită de opt bucătari, care au început munca în urmă cu trei zile.

Mâncarea este pregătită de bucătari

Click pe poze pentru galerie foto

„Este o muncă serioasă, carnea este păstrată în condiţii deosebite, că nu ne jucăm cu sănătatea oamenilor. Alba Iulia este gazdă din nou, una bună care s-a pregătit din timp. Este cam aceeaşi cantitate în comparaţie cu anul trecut, noi avem experienţă şi ştim ce trebuie. Am ales friptura, pentru că este mult mai economic, mai eficient. Sarmale îşi face fiecare acasă“, a subliniat Nicolae Puşcaş, directorul Hotelului „Parc“ din Alba Iulia.

Costurile pe care le implică masa populară se ridică la 44.000 de lei, bani alocaţi de la Guvern. Executivul a alocat, în total, suma de 800.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor legate de aniversarea, la Alba Iulia, a Zilei Naţionale a României. Jumătate din sumă este gestionată de Prefectura Alba. Programul manifestărilor Unirii de la Alba Iulia a început în urmă cu o săptămână şi se va încheia sîmbătă, 3 decembrie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite