Se caută funcţionari publici în instituţiile UE. Salariul lunar de pornire: 4.200 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania de recrutări a Comisiei Europene începe în luna martie. Cei selectaţi vor avea un un salariu lunar de pornire de 4.200 de euro.

Tinerii care vor să umeze o carieră de  funcţionar într-una dintre instituţiile europene trebuie să ştie că în luna martie,  va demara o nouă campanile de recrutări. Anual, Uniunea Europeană scoate la concurs câte 400 - 500 de locuri de muncă pentru administratori, asistenţi, traducători sau interpreţi, specialişti . Cei admişi se vor ocupa mai mult de  aspectele birocratice ale proceselor derulate de instituţiile europene.

Datele orientative pentru 2012 arată că în martie, se vor căuta candidaţi specializaţi în administraţie publică europeană, drept, audit, comunicare sau relaţii externe, pentru poziţiile de administratori. Campania este derulată prin site-ul oficial de recrutari al Comsiei Europene – EPSO(Oficiul European pentru Selecţia Personalului).

Etapele recrutarii sunt destul de anevoioase, iar perioada de timp în care trebuie parcurse toate probele poate ajunge şi la 9 luni. Prima etapă este cea de preselecţie, în care se urmăreşte modul de gândire al candidatului, iar testarea se face pe internet. Cine primeşte undă verde, urmează interviul la Bruxelles, într-un centru de evaluare. Condfiţiile de bază rămân studiile superioare şi cunoaşterea limbilor străine.

Pentru un funcţionar în administraţie, care poate fi chiar student în ultimul an de facultate , salariile încep de la 4.200 de euro net/lună.

Datele Comisiei Europene arată că pentru cele 450 de locuri scoase la concurs anul trecut,  s-au înscris peste 50.000 de persoane. Aproximativ 2.000 au ajuns la etapa interviului de angajare.

Tinerii interesaţi de posturile de funcţionari în instituţiile Uniunii Europene pot afla detalii pe : www.europa.eu/epso şi http://www.eutraining.eu/tipstricks.





Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite