Cine este „fraierul anului“ din Roşia Montană care a dat 290.000 de lei pe o piatră de aur fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul  a ajuns în faţa  judecătorilor pentru înşelăciune
Bărbatul a ajuns în faţa judecătorilor pentru înşelăciune

Medicul născut în Roşia Montană ar fi  plătit 290.000 de lei pentru o piatră de aur fals, după ce s-a lăsat convins că este veritabilă. Preţul cu care a fost „momit“ a fost de 90 de lei pe gram.

Autorul „înşelăciunii anului“ este potrivit anchetatorilor Vîrciu Dorel, din oraşul Zlatna. Bărbatul, care are un palmares infracţional deloc de neglijat, a fost arestat prebventiv de Triuibunalul Hunedoara. Şi-a fructificat dreptul de a cere să fie cercetat penal în libertate, aşa că a făcut recurs la Curtea de Apel Alba Iulia, care s-a judecat vineri. În faţa judecătorului Dorel Vîrciu a declarat că nu el este autorul faptelor.

În sala de judecată s-a vorbit de martorul cheie în acest dosar, medicul Bara Nicolae din Roşia Montană, singurul care a şi depus plângere la Poliţie. Potrivit unor surse apropiate anchetei, el este de fapt cel care a plătit suma de 290.000 de lei pentru o piatră de 3,5 kilograme de aur, care s-a dovedit a fi fals.  Surse din Primăria Roşia Montană, au dezvăluit că  tatăl medicului Nicolae Bara ar fi vândut luna trecută aproximativ 30 de parcele de pământ,  în zona numită Valea Nanului, chiar pe locul unde este propusă construirea uzinei pentru viitoarea carieră. Un metru pătrat în acea zonă se vinde cu circa 15-20 euro. Cumpărătorii ar fi fost nişte speculanţi care vor  să obţină câştiguri de pe urma celebrului proiectul minier. Mai exact cumpără terenuri în zonele „cheie“ cu intenţia de a ridica pe ele contrucţii pe care apoi să le vândă investitorilor de la Roşia Montană Gold Corporation.

Surse judicare spun că păgubitul a dat de veste cunoscuţilor că ar vrea să investească în ceva care să nu îşi piardă valoarea în timp. A fost sunat de un bărbat, care i-a făcut o propunere. Cei doi s-au întâlnit apoi în Abrud, judeţul Alba, pentru a face un test de calitate a mărfii. I-a arătat aur, dar i-a vândut trei kilograme de pietre, contra sumei de aproape 300.000 de lei.

„În urma discuţiei purtată de cele două persoane, vânzătorul, care s-a prezentat cu numele „Marius”, i-a dat întâlnire pentru efectuarea tranzacţiei pe raza comunei Buceş, judeţul Hunedoara. Cumpărătorul s-a deplasat la locul indicat, unde a primit două recipiente din plastic (ambele sigilate cu bandă adezivă), dându-i în schimb 290.000 de lei, în lei şi valută. După despărţire, partea vătămată a desfăcut banda adezivă şi a constatat că în interiorul pachetului se afla rocă obişnuită şi nu aur, dându-şi seama ca a fost înşelat“, se  spune în raportul poliţiştilor din Hunedoara, care anchetează cazul pentră că  tranzacţia a avut loc în zona comunei Buceş, la interferenţa Alba Hunedoara, pe 25 noiembrie. Înţelegerea prealabilă dintre cei doi s-a realizat la Abrud, unde victima a fost convinsă să cumpere aşa zisa comoară de aur.

În urma percheziţiei de la domiciliul lui Dorel Vîrciu din  Zlatna, poliţiştii au găsit 20.000 lei (în valută şi lei), din totalul de 290.000 lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite