O femeie din Alba a aflat la telefon că a câştigat 20.000 lei. A fost păcălită cu 2.600 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a anunţat-o pe femeia înşelată din Cugir că a câştigat 20.000 lei. Condiţa pentru a intra în posesia banilor: să achite înainte 2.68o de lei.

Când a primit telefonul , la sfârşitul săptămânii trecute, femeia de 73 de ani, din Cugir,  a crezut că a dat norocul peste ea,  când a aflat că a câştigat 20.000 de lei din partea unei companii de telecomunicaţii.

 După discuţia telefonică cu bărbatul care s-a dat drept reprezentant al unei firme de telefonie fixă,  s-a lăsat convinsă să-i trimită prin mandat poştal suma de 2.680 de lei. de lei. S-a dus la poştă şi a trimis suma pe numele unei persoane pe care n-o văzuse niciodată.

Şi-a dat seama că a fost înşelată după ce bărbatul care-i promisese îmbogăţirea peste noapte n-a mai dat niciun semn.

Deocamdată, poliţiştii din Alba nu au dat de urma bărbatului care a încasat banii.

Înşelăciunea vine prin telefon

Nu este primul caz de acest gen anchetat de poliţiştii din Alba. În decembrie 2011, un tănăr de 20 de ani din Brăila l-a anunţat prin intermediul unui mesaj scris pe un bărbat  din Roşia Montană că a câştigat 15.000 de euro. Condiţa pentru a intra în posesia banilor: era să achite înainte 10.000 de lei, lucru care s-a şi întâmplat.

Tot anul trecut, trei tineri încarceraţi la Penitenciarul Galaţi  s-au transformat peste noapte în mesagerii unor câştiguri fantomă. În plasa deţinuţilor au căzut trei femei din judeţul Alba, care au fost anunţate telefonic că s-au îmbogăţit peste noapte. Condiţa pentru a intra în posesia banilor: să achite înainte anumite sume de bani, în lei şi valută.

Poliţiştii trag un nou semnal de alarmă vizavi de atitudinea pe care trebuie să o avem atunci când primim veşti de îmbogăţire peste noapte. În primul rând, nu trebuie să dăm date persoanle cum ar fi nume, adresă, număr de cont, codul numeric personal. Cu atât mai puţin să plătim sume de bani pentru a ridica aşa - zisul premiu. Şi, nu în ultimul rând, să anunţăm Poliţia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite