100 de familii din Alba Iulia, fără ajutoare sociale, din cauza datoriilor către stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii îşi vor pierde ajutoarele sociale primite de la stat, pentru că sunt pe lista neagră a celor care nu şi-au achitat la timp taxele şi impozitele. Listele cu rău-platnicii au fost trimise Ministerului Muncii.

Decizia de suspendare a venitului minim garantat, a alocaţiei de susţinere a familiei şi a indemnizaţiei de creştere a copilului se va aplica de la începutul lunii martie. Hotărârea ar trebui să implice şi o mare responsabilitate. Autorităţile locale ar trebui să cântărească cine sunt persoanele care nu au posibilitatea să plătească şi care sunt cele care trăiesc în lux, dar stau cu mâna întinsă.

5 luni, termen maxim de achitare

Pe lista cu rău-platnicii, înaintată de către reprezentanţii Serviciului Social al Primăriei Alba Iulia către Ministerul Muncii,  se regăsesc 102 persoane. Cei mai mulţi, 42, vor rămâne fără indemnizaţia de creştere a copilului. Alţi 37 îşi vor pierde venitul minim garantat, iar 23 alocaţia de susţinere a familiei.

Restanţierii care vor găsi soluţii pentru achitarea datoriilor în cel mult cinci luni, îşi vor recâştiga dreptul. Vor primi inclusiv banii care li se cuvin pentru perioada cât au avut ajutorul tăiat.

„Repunerea în plată a celor care vor rămâne fără ajutor social se va face după ce îşi vor achita datoriile către stat. Plata drepturilor financiare se va face cu data de întâi a lunii următoare celei în care se face dovada achitării restanţelor“, a precizat Delia Cristescu, directorul Serviciului Social Alba Iulia. Dacă nu vor ajunge la zi cu datoriile, cei în cauză vor fi scoşi definitiv de pe lista asistaţilor sociali.

La nivelul municipiului Alba Iulia sunt în jur de 1.500 de persoane care primesc ajutor social de la stat.




Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite