Directorul adjunct de la ITM Alba arestat preventiv a mai fost cercetat pentru omor calificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calman Zsolt a fost prins băut fără permis la volan
Calman Zsolt a fost prins băut fără permis la volan

Directorul adjunct al ITM Alba, Calman Gabor Zsolt, de profesie avocat, nu este pentru prima dată în atenţia procurorilor.  A mai fost cercetat pentru omor calificat pe vremmea când era student la Drept.

Calman Gabor Zsolt  este de profesie avocat. S-a suspendat din funcţie pentru a putea fi numit director la Inspectoratul Teritorial de Muncă . Este şi membru UDMR.

Tânărul de  31 de ani din Aiud a mai fost în atenţia procurorilor, în urmă cu aproape 11 ani. Atunci, în urma  unui scandal la o dicotecă din Aiud, Petre Brădăţan (28 de ani), tatăl unui copil în vârstă de 9 ani, şi-a pierdut viaţa, la scurt timp după ce i-a fost tăiat gâtul cu un ciob de sticlă.

Calman Gabor Zsolt, pe atunci în vârstă de 21 de ani, student la Facultatea de Drept, a fost arestat pentru o perioadă de 21 de zile. Procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale împotriva tânărului pentru omor calificat cu reţinerea stării de provocare. În 21 decembrie 2010,  procurorul a prelungit cu încă 25 de zile mandatul de arestare preventivă. Două zile mai târziu, printr-o ordonanţă, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei în „lovituri cauzatoare de moarte".Rechizitoriul a fost finalizat după şase luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

"Cum inculpatul strângea victima de gât cu braţul drept, cu ajutorul gâtului de sticlă pe care-l avea în mână, inculpatul i-a cauzat victimei o plagă tăiată cu leziuni vasculare la nivelul venei jugulare, urmată de hemoragie. Simţind că victima nu mai opune rezistenţă şi că sângerează, inculpatul a abandonat victima, s-a ridicat de la sol şi, după ce a aruncat gâtul sticlei a părăsit în grabă localul, deplasându-se la Poliţie", se afirmă în rechzitoriul de atunci al procurorilor. Judecătorii l-au găsit ulterior nevinovat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia l-au reţinut miercuri,9 noiembrie, după ce a fost surprins, în noaptea de marţi-miercuri,  de poliţişti la volanul BMW-ului băut şi fără permis. În primă fază a refuzat să oprească la semnalul oamenilor legii. Tânărul de 31 de ani avea permisul reţinut pentru alcoolemie peste limita legală din luna iulie 2011.

Directorul adjunct de la ITM Alba va fi prezentat în cursul serii de miercuri, Curţii de Apel Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite