Peste 200 de directori de şcoli din Alba au „uitat“ să ceară autorizaţia sanitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 249 de şcoli şi grădiniţe din Alba nu sunt autorizate sanitar, pentru că directorii au „uitat“ să ceară documentul. Situaţia s-ar mai putea schimba dacă directorii şcolilor vor  catadicsi să ceară inspectorilor DSP reînnoirea autorizaţiei sanitare de funcţionare pe propria răspundere.

Potrivit situaţiei prezentate de Direcţia de Sănătate Publică Alba la începerea anului şcolar, în aproape jumătate dintre şcolile şi grădiniţele din Alba reprezintă un real pericol pentru elevi, în sensul că aici s-ar putea îmbolnăvi sau accidenta în orice moment. 

În cifre, din cele 606 de imobile în care învaţă aproximativ 48.000 de elevi din Alba, doar 292 au primit documentul care atestă că pot studia învăţa în condiţii civilizate. Dintre acestea 121 sunt situate în oraşe, iar restul de 171 sunt în zona rurală a judeţului Alba.

Citiţi detalii complete despre situaţia şcolilor neautorizate şi unde sunt directorii care au uitat să ceară acest document în săptămânalul ADS Alba ce îl găsiţi la chioşcurile de ziare în perioada 15 - 21 septembrie 2011.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite