Când se constituie Consiliul Judeţean şi consiliile locale din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul Consiliu Judeţean se constituie luni la ora 13.00
Noul Consiliu Judeţean se constituie luni la ora 13.00

Prefectul de Alba, Dan Simedru, a emis ordinul privind constituirea Consiliului Judeţean şi a consiliilor locale în cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale din Alba. Primele şedinţe se vor desfăşura vineri, 21 iunie, iar ultimele în data de 29 iunie.

Cele mai importante structuri administrative din judeţ, Consiliul Judeţean şi Consiliul local se vor constitui luni, 25 iunie. Şedinţa Consiliului local va avea loc la ora 10.00, iar cea a Consiliului Judeţean, la ora 13.00.

Şedinţele de Consiliu local vor avea ca proiect al ordinii de zi: alegerea comisiei de validare, prezentarea procesului verbal privind validarea sau invalidarea mandatelor consilierilor, adoptarea hotărârii privind rezultatul validării mandatelor consilierilor locali, depunerea jurământului de către consilierii validaţi, declararea constituirii legale a consiliului local, alegerea preşedintelui de şedinţă, prezentarea sentinţei judecătoreşti de validare a mandatului primarului (în situaţia în care a fost pronunţată), depunerea jurământului de către primar (în situaţia în care a fost prezentată sentinţa jduecătorească), alegerea viceprimarului sau a viceprimarilor prin vot secret şi alegerea comisiilor de specialitate.

Ordinea de zi va fi aproximativ asemănătoare şi la prima şedinţă a Consiliului Judeţean, cu precizarea că aici se vor alege cei doi vicepreşedinţi.

Consilii locale
image
Consilii locale
Consilii locale
Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite