Ce caută angajatorii din Alba în prima săptămână din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Oferta angajatorilor prin Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Alba se adresează în special celor care au pregătire în industria textilă şi muncitorilor necalificaţi.

Sistemul recrutărilor pe piaţa muncii din Alba pare să fie îngheţat în prima săptămână din 2012, dacă luăm în calcul oferta de locuri de muncă prin Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Alba -AJOFM.

Doar angajatorii din Alba Iulia şi Câmpeni anunţă locuri vacante pentru această perioadă. La Alba Iulia se caută muncitori necalificaţi, dar şi mecanici, dulgheri, lucrători în comerţ şi un inginer. În total, 57 de oferte. Dacă ne referim la Câmpeni, aici vorbim de „tradiţionala“ ofertă de locuri de muncă în confecţii îmbrăcăminte, 30 în total.

În concluzie, au şanse de angajare doar cei dispuşi să înceapă de jos.

Din experienţa anilor trecuţi, nu ar fi exclus ca în următoarea perioadă angajatorii să anunţe disponibilizări în domenii precum: agricultura, construcţiile, transporturile.

Numărul de şomeri a scăzut în Alba faţă de ianuarie 2011, când rata şomajului era la nivelul de 9,88 la sută  (18.079 şomeri) şi la 13,4% în ianuarie 2010. Acum, în evedenţele AJOFM sunt în jur de 12.500 de şomeri.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite