Cum câștigi 100 de euro net pe zi? Jupuiești nurci în Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta de angajare vine din partea unei companii din Danemarca, specializată  în prelucrarea şi confecţionarea produselor din piele şi blană de nurcă, foarte apreciate de doamnele din lumea întreagă.

Potrivit datelor prezentate de Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Alba, angajatorul din nordul Europei are 40 de locuri de muncă vacante pentru  jupuitor de nurci.

Condițiile danezilor sunt bine precizate: candidatul trebuie sa fie dreptaci, pentru că masinile de lucru se pot folosi doar pe partea dreaptă, să aibă fizic puternic, experiență de muncă de minim un an, cunoștințe foarte bune de limba engleză.

Din filmulețele postate pe internet se poate vedea că munca nu este dintre cele mai plăcute. Înainte ca blana să fie dezlipită, animalele sunt omorâte prin gazare, apoi sunt rulate într-un malaxor cu rumeguş pentru a le fi curăţată blana. Ulterior, sunt puse pe o bandă, iar doi muncitori taie ghearele fiecărui animal. Intră în scenă o altă echipă care  prinde nurca de picioarele din spate,  iar un disc crestează blana pe lat. Nurca este fixată în cârlig şi blana este desfăcută de pe picioarele din spate şi coadă. În final, animalul este înfipt în nişte ţepi pentru a putea fi trasă blana de pe corp. Cu siguranță nici mirosul nu este unul plăcut.

Blana de nurcă poate fi prelucrată prin mai multe tehnici: se poate epila, tunde scurt, or modela cu laserul.

Cei care vor ajunge să lucreze în Danemarca vor câștiga până la 100 de euro net pe ziua de muncă, care este între 10-12 ore. Cazarea este asigurată în căsuţe de 8-10 persoane, pentru sume cuprinse între 260 – 330 de euro lunar, de persoană. Transportul şi mâncarea trebuie suportate de fiecare muncitor selectat în parte.

 CV-urile în limba engleză, cu poză față inclusă, obligatoriu, se pot trimite pe adresa de email: gabriela.nedelcu@anofm.ro, până pe 30 septembrie.

Persoanele interesate să lucreze în afara graniţelor pot obţine informaţii suplimentare de la biroul EURES din cadrul AJOFM Alba, de pe  strada Nicolae Titulescu, telefon  0258.831. 137.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite