Vă sun de după gratii: aţi câştigat un apartament în Bucureşti. Cum au fost păcălite trei femei din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri încarceraţi la Penitenciarul Galaţi  s-au transformat peste noapte în mesagerii unor câştiguri fantomă. În plasa deţinuţilor au căzut trei femei din judeţul Alba, care au fost anunţate telefonic că s-au îmbogăţit peste noapte. Condiţa pentru a intra în posesia banilor: să achite înainte anumite sume de bani, în lei şi valută.

Prima victimă a fost o femeie de 63 de ani din Alba Iulia. O voce necunoscută din Penitenciarul Galaţi o anunţa că a dat norocul peste ea. Mai exact, a cîştigat din senin din partea unei firme de telefonie mobilă un apartament în valoare de 200.000 lei, în Bucureşti. Pentru a primi cheile trebuia să plătească 1.500 lei drept taxe de participare la un concurs şi încă 3.000 euro.

Deţinutul avea doi complici

Vârstnica s-a conformat şi i-a depus în contul unui minor în vârstă de 17 ani, din Galaţi.Tânărul  s-a dovedit a fi veriga dintre deţinutul care dădea vestea marilor câştiguri şi păcăliţi. Bărbatul aflat după gratii nu s-a oprit aici. Autorul înşelăciunii i-a trimis prin intermediul unui alt complice  femeii din Alba Iulia un îdocument fals, prin care era desemnatǎ drept proprietara apartamentului fictiv din Bucureşti. Femeia şi-a dat seama de păcăleală abia după ce a trimis suma de aproape 15.000 de lei.

O reţetă similară a pus un practică un alt deţinut de la Penitenciarul Galaţi. Tânărul de de 26 de ani, din judeţul Prahova, a sunat pe telefonul fix şi s-a prezentat drept operator la o companie de telefonie mobilă. În cursă a căzut o femeie de 60 de ani din Alba Iulia, care a aflat că a câştigat un premiu în valoare de 40.000 lei la un concurs organizat de un post de televiziune.Condiţia opentru a intra în posesia banilor: să cumpere cartele telefonice reîncǎrcabile în valoare de 60 euro , după care să comunice codurile de reîncǎrcare. Femeia s-a conformat, însă nu a fost suficient. Deţinutul i-a mai cerut să cumpere un alt set de cartele telefonice de 380 de euro. Abia atunci,  a anunţat poliţia.

Victimă a deţinuţilor a fost şi o tânără din Alba Iulia, de 26 de ani. Femeia a primit telefonic vestea că participă la un joc de noroc. După ce a răspuns la câteva întrebări, i s-a spus că a câştigat 30.000 de lei. „Taxa“ pentru a intra în posesia lui: 1.000 de lei. Şi acest deţinut a avut câştig de cauză, întrucât femeia a trimis banii şi abia apoi a anunţat Poliţia. 

„La data de 21.12.2011, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale şi al S.O.S. Alba Iulia a reuşit documentarea activităţii infracţionale a trei grupuri infracţionale, care induceau în eroare, prin folosirea telefonului mobil, diferite persoane, sub pretextul participării la concursuri organizate de cunoscute firme de telefonie mobilă sau televiziuni, au solicitat depunerea de sume de bani, în conturi bancare sau cumpărarea de cartele reîncǎrcabile ale căror coduri să fie comunice ulterior.“, se arată în raportul poliţiştilor de la IPJ Alba.

Poliţiştii au făcut miercuri, trei percheziţii în  Bucureşti şi Galaţi, precum şi controale în penitenciarul Galaţi pentru a afla cum avea deţinuţii „liber“ la telefoanele cu care le-au înşelat pe cele trei femei din Alba.

Poliţiştii i-au reţinut pentru 24 de ore pe cei doi bărbaţi care l-au ajutat pe primul deţinut să o păcălească de femeia de 63 de ani din Alba Iulia pentru  complicitate la înşelăciune. Judecătoria Alba Iulia a stabilit  joi, interdicţia de a nu părăsi ţara.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite