200 de candidaţi în Alba la examenul pentru posturi de suplinitor în învăţământ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 200 de candidaţi participă joi la examenul pentru posturi de suplinitori în învăţământ. Examenul are loc începând cu ora 9.00 la Colegiul Horea, Cloşca şi Crişan din Alba Iulia.

UPDATE: S-au prezentat la examenul de astăzi un număr de 149 de candidaţi. 16 dintre aceştia au decis să nu intre în sala de examen, iar unul a fost eliminat pentru că a fost surprins cu telefonul mobil. 132 de lucrări vor fi corectate la centre universitare din ţară.

S-au înscris pentru concurs 179 de suplinitori calificaţi şi 17 necalificaţi, pentru care s-au pregătit 14 săli supravegheate cu camere video.

Dintre suplinitorii calificaţi, majoritatea au obţinut note sub 5.00 la concursul de titularizare din 13 iulie, nu s-au prezentat ori s-au retras din examen. Cinci dintre ei, deşi au obţinut note peste 5.00 sau chiar peste 7.00, doresc să dea proba scrisă în cea de-a doua specializare.

Subiectele pentru suplinitorii calificaţi sunt elaborate de Ministerul Educaţiei, iar lucrările vor fi corectate în centre universitare din ţară. Candidaţii care în timpul desfăşurării probelor de concurs sunt surprinşi copiind sau transmiţând soluţii cu privire la subiecte sunt eliminaţi din concurs, aceeaşi măsură fiind aplicată şi pentru orice tentativă de fraudă. Aceştia nu vor avea dreptul să obţină posturi în învăţământ în anul şcolar 2011 – 2012.

Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 8 august, iar în 8 şi 9 august se pot depune contestaţii. Rezultatele finale se vor afia în 11 august, iar şedinţele publice de obţinerea a posturilor se vor desfăşura în 23 – 25 august.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite