Un bărbat din Alba a prădat două biserici de banii de lumânări şi vinul de împărtăşanie UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul din localitatea Ciumbrud  a „vizitat“ în mai puţin de o săptămână două biserici din Alba. A lăsat la o parte rugăciunile şi s-a „înfruntat“ din banii de lumânări şi din vinul de împărtăşanie. Poliţiştii au stabilit că palmaresul în materie de furturi al tânărului este mult mai bogat.

UPDATE: Emil Bălan a fost arestat preventiv, joi, pe o perioadă de 29 de zile, de Judecătoria Aiud. Decizia poate fi contestată la Tribunalul Alba.

Bărbatul,  B.E., de 23 de ani, din Ciumbrud, judeţul Alba, a intrat pentru început în Biserica din satul Spălnaca, în noaptea de marţi spre miercuri.  N-a avut prea mare noroc: a găsit doar 10 lei, sumă adunată din vânzarea lumânărilor.  S-a consolat, probabil,  cu faptul că în aceeaşi noapte,  a spart un magazin din Lopadea Nouă. De aici a plecat cu ţigări, cafea şi băuturi alcoolice, în valoare totală de 1.500 de lei.

Poliţiştii au aflat pe parcursul cercetărilor că bărbatul a mai avut în vizor, cu doar două zile înainte, şi Biserica din Lopadea Veche. Aici, a avut mai mare noroc, dacă judecăm prin prisma banilor furaţi, 100 de lei. N-a cruţat nici sticla de vin de împărtăşanie.

Tânărul mai are în palmares alte furturi din magazine situate în localităţile Ciuguzel, Rădeşti, şi din incinta unei firme din Lopadea Nouă. Valoarea totală a bunurilor furate este estimată la 1.110 lei.

Bărbatul a fost reţinut miercuri de poliţişti pentru furt calificat, iar în cursul zilei de joi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud cu propunere arestare preventivă.  Tânărul este o „cunoştinţă“ mai veche a anchetatorilor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite