Celebrul actor Jeremy Irons s-a oprit la o palincă într-un sat din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jeremy Irons
Jeremy Irons

Actorul britanic Jeremy Irons a străbătut Transilvania pe motocicletă şi a făcut un popas în satul Rîmetea, din judeţul Alba, unde a petrecut o seară în casa unui localnic, a băut palincă şi a consumat mâncare românească.

Actorul laureat cu premiul Oscar a străbătut Ardealul în deplin anonimat, fiind însoţit în vizita sa în România de o tânără, care l-a ajutat să se înţeleagă cu gazdele din satul Rîmetea, informează stirileprotv.ro. Potrivit proprietarului pensiunii, la al cărei restaurant Jeremy Irons s-a oprit timp de circa o oră pentru a se odihni, actorul a mâncat o supă de perişoare şi a gustat palincă. De asemenea, nişte fotografi din Ungaria, aflaţi întâmplător la acel restaurant, l-au recunoscut pe celebrul actor şi l-au fotografiat, conform Mediafax.

Raab Zoltan, unul din fotografii care au vorbit cu Irons, a declarat pentru ştirileprotv.ro că actorul i-a povestit că face turul Transilvaniei cu motorul, că a parcurs deja mii de kilometri şi că pentru el aceasta este o relaxare între filmări. După popasul făcut la Rîmetea, Jeremy Irons a plecat împreună cu însoţitoarea lui spre Aiud, după cum au mai spus cei care au discutat cu actorul. Potrivit stirileprotv.ro, în Rîmetea locuiesc doar 600 de persoane, care trăiesc din turism. În plus, sătenii au avut grijă să-şi reabiliteze casele vechi, unele dintre acestea fiind parte a patrimoniului cultural naţional.

Jeremy Irons, în vârstă de 64 de ani, este un actor britanic de teatru, film şi televiziune. El şi-a început cariera în 1969 jucând într-o piesă de teatru şi a debutat pe Broadway în 1984, în piesa "The Real Thing", care i-a adus un premiu Tony. Primul său rol major din cinematografie a fost cel din drama romantică "Logodnica locotenentul francez" (1981), care i-a adus prima nominalizare la premiile BAFTA. După o serie de apariţii convingătoare în lungmetrajele "Moonlighting" (1982), "Trădare/ Betrayal" (1983) şi "Misiunea/ The Mission" (1986), actorul britanic a devenit celebru pe plan internaţional odată cu rolul din thrillerul psihologic "Inseparabilii/ Dead Ringers" (1988), regizat de David Cronenberg. În 1990, Jeremy Irons a făcut din nou un rol mare, jucând în "Misterul familiei Von Bullow/ Reversal of Fortune", prestaţia sa fiind recompensată cu o serie de premii importante, inclusiv un Oscar. Printre celelalte filme importante în care a jucat se numără "Casa Spiritelor" (1993), "Regele Leu" (1994), "Greu de ucis 3" (1995), "Lolita" (1997), "Neguţătorul din Veneţia" (2004), "Julia" (2004) şi "Appaloosa" (2008).

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite