Zilele municipiului Alba Iulia organizate cu voluntari şi bani din sponsorizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alba Iulia va găzdui ediţia a XI-a a Congresului Internaţional de Dacologie. Şcolile şi liceele din oraş îşi vor prezenta oferta educaţională în cadrul unor ateliere tematice. Artişti renumiţi, precum Marius Moga şi Ionuţ Fulea vor cânta gratis pentru albaiulieni.

CITIŢI ŞI: Programul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Alba Iulia

În perioada 28-30 mai, municipalitatea va organiza cea de-a şaptea ediţie a Zilelor Municipiului Alba Iulia. Din cauza lipsei de fonduri, în acest an Consiliul local a apelat la sponsorizări. Cu o săptămână înaintea eveminentului,  s-au strâns deja 55.000 lei.

„Am hotărât ca pentru acest an să nu existe nici o implicare financiară a Consiliului local, în afară de muncă. Totul este făcut cu bani din sponsorizări venite din partea agenţilor economici. Încercăm să implicăm şi societatea civilă, şcoli, licee, universitatea“, a spus primarul Mircea Hava.

Manifestări în premieră

Pentru prima dată, la Alba Iulia se va ţine Congresul Internaţional de Dacologie. Vor fi prezenţi peste 250 de specialişti din 20 de ţări, precum Italia, Franţa, Bulgaria, Germania. Tot cu ocazia Zilelor oraşului, va fi organizat în premieră Târgului de oferte educaţionale. Şcolile şi liceele îşi vor organiza şi ateliere de creaţie şi evenimente inedite, precum dans de stradă, dansuri populare, magie, grafitti, pictură pe sticlă, confecţionare de măşti şi bijuterii. Colegiul Tehnic Apulum va avea o paradă de modă  şi va avea standuri cu vânzare de produse de porţelan, produse textile şi de piele. 

După ce de Ziua Cetăţii a fost inaugurată Porta Castrului Roman şi Traseul lui „Horea, Cloşca şi Crişan“, vineri, de la ora 10.30 va fi deschis publicului Traseul Sudic al Cetăţii Carolina, cuprins între Poarta III şi Poarta V. Valoarea proiectului aprobat în cadrul Programului Operaţional Regional, din care face parte şi traseul sudic, este de 47,5 milioane lei.

Iubitorii de sporturi extreme au un motiv de bucurie. Sâmbătă, de la ora 11.00 se va inaugura primul skate-park din judeţ. Acesta a costat 18.000 lei şi va fi amenajat în zona Hotelului Cetate. Duminică, la fântâna arteziană din Parcul Unirii  va avea loc de la ora 15.00 o demonstraţie de  navomodele.   

Spectacole doar cu artişti din Alba

„Spectacolele sunt făcute cu artişti din municipiu şi din judeţul Alba, care vin voluntar. Este prima dată când aceştia nu vor fi plătiţi. Ioan Bocşa nu va fi prezent, iar Furdui Iancu nu a fost încă contactat“, a spus Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei. 

„Mi-am dat acceptul să cânt gratis pentru albaiulieni şi pentru toţi cei care vor fi prezenţi la Zilele oraşului. Este un act de caritate firesc, des întâlnit între artişti. Este o perioadă dificilă şi din punct de vedere economic. Mi se pare normal să-i încât pe cei prezenţi fără a primi vreo remuneraţie“, Ionuţ Fulea, interpret de muzică populară.

Pe scena amplasată în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia vor urca Ionuţ Fulea, Ansamblul Jidvei România, Ansamblul Românaşul şi Ansamblul Tradiţii. Cei de la „Play and Win“, precum şi Marius Moga şi-au anunţat prezenţa la Zilele Oraşului.

„S-au gândit foarte bine să nu cheltuie bani de la bugetul local şi să organizeze Zilele oraşului cu bani din sponsorizări. Aşa ar trebui să facă în fiecare an, iar banii să fie investiţi în spitale sau şcoli“, Viorica Suciu, croitoreasă, 37 de ani.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite