„Zilele Zăpezii” închid sezonul de schi în Munţii Sebeşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participanţii vor lua parte la un concurs de schi
Participanţii vor lua parte la un concurs de schi

Chiar dacă zăpada este suficientă, având o grosime ce ajunge chiar şi până la 1 metru, starea drumului de acces la domeniul schiabil Şureanu determină închiderea sezonului de schi, odată cu evenimentul „Zilele Zăpezii”.

Porțiunea de drum între lacul Oașa și pârtii (DJ 704) continuă să fie dificilă, dat fiind că zăpada de pe carosabil s-a topit parțial, generând noroi și gropi adânci. Drumul este greu accesibil atât mașinilor cu gardă joasă, cât și celor cu gardă înaltă. Se impune folosirea anvelopelor de iarnă și a lanțurilor

Cele mai importante momente ale manifestării au loc sâmbătă, 24 martie 2012. Organizatorii au pregătit un concert în aer liber cu MC Kotto şi Vox Electric Band, Carnavalul Zăpezii, coborâre cu torţe pe pârtii, foc de tabără. Începând cu ora 13.00 au loc concursuri pentru cinci categorii, printre care schi, sanie şi snowboard. Premiile au un total de 700 de euro. Domeniul Schiabil este amplasat în Masivul Şureanu, la aproape 2.000 de metri altitudine, şi este are nouă pârtii deservite de două instalaţii teleschi şi o instalaţie telescaun.

Acces: ruta Sebeş – barajul Oaşa pe DN 67 C, apoi la dreapta, pe lângă baraj pe DJ 704, ruta Oașa – Mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Domeniul Schiabil Şureanu. Distanţă: 82 km. Durată: maxim 2 h 30 min, incluzând popasuri.

Pârtii: în prezent, toate cele 8 pârtii (A 1, A 2, C 1, C 2, C 3, C 4, S 1, S 2) sunt funcționale. Grosimea stratului de zăpadă continuă să măsoare în jur de 1 m, fiind perfect pentru schi și snowboard. Pârtiile nu prezintă decât foarte puține denivelări.

Meteo: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Șureanu va fi deosebit de frumoasă vineri și sâmbătă. Duminică sunt șanse de lapoviță și ninsoare. Temperaturile se vor încadra între 0 și 5 grade Celsius iar vântul va sufla slab până și pe cele mai în alte culmi. Vremea va fi, așadar, ideală pentru schi.

Servicii: asistenţă Salvamont; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schiuri & snowboards în Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiei; trei restaurante de tip after-schi, aflate pe pârtii.

Atenționare specială: în porțiunile de drum cu zăpadă topită, sporiți atenția și măriți viteza pentru a nu rămânea blocați în gropile și șanțurile drumului. Informații despre cazare: www.schisureanu.ro, www.luncile-prigoanei.ro, www.luncile-prigoanei.eu, www.valeasebesului.ro

Instalații de cablu: telescaunul și cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până Duminică, între orele 09.30 – 16.30. Totuși, dacă vântul va depăși viteza de 60 km/oră, telescaunul va fi oprit din motive de siguranță.

Tarife pentru Domeniul Schiabil Șureanu

Tarife: adulţi / copii

Skipass 1 punct – 5 lei / 4 lei

Skipass 3 puncte – 15 lei / 10 lei

Skipass 6 puncte – 25 lei / 20 lei

Skipass 12 puncte – 45 lei / 35 lei

Skipass pentru o zi – 75 lei / adult şi 60 lei / copil

Teleschi Curmătura – 1 punct / urcare

Teleschi Șureanu – 1 punct / urcare

Telescaun Aușelu – 2 puncte / urcare

Pasionaţii sporturilor de iarnă vor avea la dispoziţie, în continuare, pârtiile de la Arieşeni, în Munţii Apuseni, unde nu există probleme din punct de vedere a accesului şi unde, de asemenea, este zăpadă suficientă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite