„Zilele Zăpezii“ în Munţii Şureanu. Distracţie şi concursuri pe zăpadă la aproape 2000 de metri altitudine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zilele Zăpezii în Şureanu
Zilele Zăpezii în Şureanu

Persoanele pasionate de schi pot, în continuare, să practice acest sport în Alba pe pârtiile de la Arieşeni şi din Munţii Şureanu, unde zăpada ajunge chiar şi la 1 metru. Mai mult, în Şureanu se anunţă distracţie maximă la sfârţitul săptămânii viitoare, la evenimentul „Zilele Zăpezii“.

Cele mai importante momente ale manifestării au loc sâmbătă, 24 martie 2012. Organizatorii au pregătit un concert în aer liber cu MC Kotto şi Vox Electric Band, Carnavalul Zăpezii, coborâre cu torţe pe pârtii, foc de tabără. Începând cu ora 13.00 au loc concursuri pentru cinci categorii, printre care schi, sanie şi snowboard. Premiile au un total de 700 de euro. Domeniul Schiabil este amplasat în Masivul Şureanu, la aproape 2.000 de metri altitudine, şi este are nouă pârtii deservite de două instalaţii teleschi şi o instalaţie telescaun.

Acces: ruta Sebeş – barajul Oaşa pe DN 67 C, apoi la dreapta, pe lângă baraj pe DJ 704, ruta Oașa – Mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Domeniul Schiabil Şureanu. Distanţă: 82 km. Durată: maxim 2 h 30 min, incluzând popasuri.

Drum: singura porțiune care pune probleme de accesibilitate șoferilor e cea care încheie drumul înspre Domeniul Schiabil Șureanu, și anume tronsonul dintre barajul Oașa și pârtii (DJ 704), pe o lungime de 18 km. Drumul prezintă unele porțiuni de carosabil foarte accidentat și foarte îngust. Totuși, el este accesibil oricărui tip de autovehicul. Sunt absolut necesare anvelopele de iarnă și lanțurile pentru roți (pentru a evita problemele, vă recomandăm să faceți acasă o probă de montare a lanțurilor).

Parcare: la sfârșit de săptămână, parcarea de la baza pârtiilor devine insuficientă, astfel că turiștii sunt obligați să parcheze pe drum, ceea ce va crea o serie de ambuteiaje.

Pârtii: în prezent, toate cele 9 pârtii (A 1, A 2, C 1, C 2, C 3, C 4, S 1, S 2, S 3) sunt funcționale. Stratul de zăpadă măsoară peste 1 m grosime, fiind perfect pentru practicarea sporturilor de iarnă. Pârtiile sunt bătătorite frecvent și nu prezintă denivelări datorate ninsorilor abundente. Predomină zăpada tip powder, ideală pentru snowboard și freeride.

Servicii: asistenţă Salvamont; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schiuri & snowboards în Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiei; trei restaurante de tip after-schi, aflate pe pârtii. Informații despre cazare: www.luncile-prigoanei.ro, www.luncile-prigoanei.eu, www.valeasebesului.ro

Instalații de cablu: atât telescaunul proaspăt inaugurat, cât și cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până Duminică, între orele 09.30 – 16.30. În cazul în care vântul va depăși viteza de 60 km/oră, telescaunul va fi oprit din motive de siguranță.

Tarife pentru Domeniul Schiabil Șureanu
Tarife: adulţi / copii
Skipass 1 punct – 5 lei / 4 lei
Skipass 3 puncte – 15 lei / 10 lei
Skipass 6 puncte – 25 lei / 20 lei
Skipass 12 puncte – 45 lei / 35 lei
Skipass pentru o zi – 75 lei / adult şi 60 lei / copil
Teleschi Curmătura – 1 punct / urcare
Teleschi Șureanu – 1 punct / urcare
Telescaun Aușelu – 2 puncte / urcare

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite