Voluntarul anului din Alba, votat de oameni din 15 ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bun voluntar din judeţul Alba şi organizaţia cea mai activă au fost premiaţi în cadrul „Galei Voluntarului“. Proiectul a fost iniţiat de Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918“. Opt dintre cele mai active organizaţii neguvernamentale din judeţul Alba au prezentat cele mai importante proiecte derulate în anul 2009.

Mulţi tineri consideră că schimbările în viaţa de zi cu zi trebuie să înceapă de la ei, iar activitatea de voluntariat le dă ocazia să îşi susţină proiectele. Organizaţiile neguvernamentale din judeţul Alba au prezentat proiectele care au adunat în jurul lor cel mai mare număr de voluntari. Cele mai apreciate acţiuni şi cei mai activi voluntari au fost şi premiaţi în cadrul unei gale care s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia.

Organizaţii umanitare şi ecologiste

Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia a iniţiat un proiect finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană de Tineret Alba pentru desemnarea celui mai apreciat voluntar şi a celei mai active organizaţii. Pe site-ul creat special pentru acest eveniment s-au înscris nouă asociaţii, dar au finalizat cursa doar opt dintre ele. Majoritatea celor care s-au înscris sunt organizaţii care activează în domeniul social şi oferă sprijin copiilor, vârstnicilor, tinerilor sau persoanelor cu dizabilităţi. Două dintre asociaţiile înscrise în acestă competiţie urmăresc protejarea naturii. Clubul montan „Albamont“ şi Asociaţia de Turism şi Ecologie Trascău Corp Zlatna desfăşoară activităţi mai ales în zona Munţilor Trascău.

Voturi din 15 ţări pentru organizaţia câştigătoare

La „Gala Voluntarului“, fiecărei organizaţii i s-a dar ocazia să prezinte proiectele pe care le-a desfăşurat în acest an şi să îşi motiveze nominalizarea pentru cel mai bun voluntar. În urma voturilor strânse din partea celor prezenţi la acest spectacol inedit, din partea juriului şi a celor care au votat pe internet au fost desemnaţi şi câştigătorii. Organizaţia care a obţint locul III este Crucea Roşie Română, Filiala Alba, şi voluntarul acesteia Adrian Fiţ, locul II a fost obţinut de Asociaţia „Sprijiniţi copiii“ şi voluntarul Ciprian Maniu. Locul I a fost obţinut de  Asociaţia SM Speromax Alba.

„Anul acesta am derulat o campanie prin care am vrut creşterea gradului de accesibilitate a persoanelor cu dizabilităţi în instituţii publice şi mijloace de transport. Campania a fost bine primită şi apreciată am primit voturi din toate părţile lumii de la persoane din 15 ţări“, a spus Dragoş Zaharia, preşedintele acestei organizaţii. Voluntarul cel mai activ din 2009 a fost Călin Govoreanu, nominalizat de asemenea de SM Speromax Alba. Celelalte organizaţii prezente la eveniment au fost răsplătite de organizatori cu diplome.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite