Alba Iulia: Violenţe între clanurile de romi din Teiuş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Violenţe între clanurile de romi din Teiuş
Alba Iulia: Violenţe între clanurile de romi din Teiuş

Mai multe persoane de etnie romă din oraşul Teiuş au fost reţinute azi-noapte de poliţişti pentru ameninţări cu acte de violenţă. Oamenii legii au intervenit în forţă pentru a aplana conflicul dintre două clanuri de romi, izbucnit de la o agresiune comisă duminică seara.

Membrii ai familiilor Drăgoi şi Rezvmeş s-au înarmat cu bâte, furci, cuţite şi au plecat să răzbune bătaia care ar fi fost administrată de reprezentanţi ai familiei Anghel, unui minor în vârstă de 14 ani din tabăra cealaltă.

Mascaţii au intervenit în forţă


Conflictul dintre cele două părţi nu a mai avut loc pentru că poliţiştii au intervenit la timp şi i-au reţinut pe agresori. Constantin Drăgoi (32 ani), Marian Drăgoi (44 ani), Dănuţ Drăgoi (41 ani), Viorel Rezvmeş (31 ani) şi Cristian Rezvmeş (26 ani) au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi au fost prezentaţi Judecătoriei Aiud pentru emiterea unor madate de arest preventiv pe 29 de zile.

Aceştia sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, port fără drept de arme albe în locurile publice şi ameninţare. Persoanele vizate de agresori sunt Paul Anghel şi Nicolae Anghel, care sunt tot de etnie romă. „Scânteia conflictului a pornit de la o agresiune comisă în seara zilei de 16 august 2009 asupra unui minor.

Luându-se în considerare faptul că membrii grupării erau cunoscuţi în oraş din cauza comportamentelor violente pe care le aveau, s-a dispus să se acţioneze Detaşamentul pentru Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Alba.

Membrii grupării nu s-au supus somaţiilor adresate de poliţişti şi au încercat să îi agreseze fizic pe aceştia. Au fost, însă, imobilizaţi şi duşi la sediul poliţiei”, a declarat comisarul şef Tudor Grindean, comandantul IPJ Alba.

Conflict vechi de zeci de ani

Primarul oraşului Teiuş, Dorin Mateica, a spus că între familiile Drăgoi şi Anghel există un conflict vechi de peste 20 de ani. „Nu ştiu exact ce au de împărţit. Au fost bătăi de stradă între ei de mulţi ani, chiar şi înainte de 1989”, a afirmat primarul Mateica.

Reprezentanţii IPJ Alba susţin că au existat informaţii referitoare la producerea scandalului, lucru care a oferit posibilitatea unei intervenţii înainte de producerea violenţelor.

„Între cele două grupări a existat un conflict latent. La diferite intervale de timp acest conflict a escaladat în acte de violenţă. De altfel, mai mulţi membrii au avut şi au dosare penale în care sunt judecaţi pentru agresiuni şi ameninţări”, a spus comisarul şef Ioan Ursaleş, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ. Poliţiştii au prezentat astăzi şi armele albe confiscate de la romii reţinuţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite