Victorie muncită, dar meritată: Unirea Alba Iulia - Astra Ploieşti 2-1 (2-1)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o perioadă neagră, cu eşec după eşec, a răsărit şi soarele victoriei pe strada albaiuliană. Chiar dacă un pic cam târziu, dar a răsărit şi e important acest lucru în primul rând pentru moralul jucătorilor.

Elevii sârbului Sliskovic se puteau impune mai clar, dar şi-au complicat singuri viaţa şi au tremurat serios pe finalul partidei. Ploieştenii nu au arătat mare lucru, au avut o evoluţie palidă şi nu puteau emite pretenţii, chiar dacă gafele apărării adverse le-au ţinut speranţa trează până în ultimele clipe ale meciului.

Albaiulienii au controlat jocul în prima repriză şi au deschis scorul prin Dâlbea (min. 17), mijlocaşul gazdelor înscriind cu un şut puternic de la aproximativ 30 de metri. Peste 12 minute, acelaşi Dâlbea avea să-i aducă de la extaz la agonie pe suporterii albaiulieni: gafă de începător la marginea propriului careu, de care a profitat japonezul Takayuki care a restabilit egalitatea printr-un şut sec din careu. Gazdele aveau să preia conducerea cu şapte minute înainte de pauză, prin golul marcat cu capul din 7 metri de fundaşul Galiassi.

Repriza a doua

În repriza a doua oaspeţii au atacat cu toate liniile, dar nu şi-au creat ocazii clare de gol. Profitând de spaţiile din tabăra adversă, albaiulienii au replicat tăios pe contraatac, dar s-au precipitat la construcţie şi au ratat bune oportunităţi. Finalul partidei a ţinut spectatorii cu sufletul la gură.

După şutul puţin alături a lui  L.Ganea (min.89), arbitrul a acordat penalty pentru gazde, la un fault asupra lui Enzo, dar Dâlbea a executa modest şi portarul Miron a respins (min90+4). În faza imediat următoare, oaspeţii au obţinut o lovitură liberă de la marginea careului executată în zid de Liviu Ganea (fază controversată la care antrenorul ploieştenilor a cerut penalty).

„Echipa a jucat cu sufletul şi le mulţumesc jucătorilor pentru asta. Sunt fericit de rezultat, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Această victorie este un pas mic, dar promiţător pentru perspectivă. Echipa poate juca mai bine, mai rapid şi mai eficient“, a spus Blaz Sliskovic, antrenorul Unirii.

„Rezultatul este just, corect. Alba Iulia are meritul de a-şi fi creat şi alte ocazii, a ratat şi un penalty. Nu înţeleg, însă, de ce la ultima fază a meciului, arbitrul a mutat lovitura liberă cu patru metri în spate. Poate i-a fost frică să nu egalăm“, a declarat Nicolo Napoli (antrenor Astra).

Echipele:

Unirea Alba Iulia: Rotaru - Ionuţ Bălan, Galiassi, Vujadinovic, Bucurică - Olah, Dâlbea, Enzo, Fl.Dan (65, Selagea) - Jovanovic (72, Bălţoi), Veljovic (84, Vitinha)

Astra Ploieşti: Miron - Strătilă, Oprsal, Dandu, Arias - Mendez, Vasile Gheorghe (83, Vădrariu), Takaiuki, Paulinho (77, Gussev) - Liviu Ganea, Diego Silva (61, Carando)

Arbitri: Ovidiu Haţegan (la centru), Eugen Gheorghe, Petru Gaşpar (asistenţi).
Cartonaşe galbene: Fl. Dan, Jovanovic, I.Bălan, Bucurică, Bălţoi, respectiv Gussev.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite