Victime ale autostrăzii Orăştie-Sibiu. Proprietari de terenuri din Sebeş, omişi de la despăgubiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia a fost dată în vileag de oamenii care s-au trezit cu marcaje pe terenurile lor pentru mutarea stâlpilor de electricitate. Proprietarii suprafeţelor trebuie să trimită Companiei Naţionale de Autostrăzi numerele topografice ale suprafeţelor în cauză pentru a fi incluşi pe lista despăgubiţilor.

Unii proprietari de terenuri din Sebeş, situate în apropierea viitoarei autostrăzi Orăştie-Sibiu, au constatat că nu sunt pe lista despăgubiţilor. Documentul a fost făcut public de Compania Naţională de Autostrăzi -CNADR ,  încă de anul trecut.

Omişi de pe lista despăgubiţilor

În schimb, s-au trezit cu marcaje pe suprafeţele lor, care anunţă că aici vor fi mutaţi cu câţiva metri stâlpii de electricitate. 

„Sunt mai multe cazuri la Sebeş. Mie personal mi-a fost semnalat un astfel de caz. Este vorba de o persoană care deţine câţiva metri de teren la intrare în Sebeş dinspre Alba Iulia. Omul spune că nu apare pe lista celor care trebuie să fie despăgubiţi pentru suprafeţele afectate de construcţia autostrăzii. Mai exact de mutarea reţelelor de electricitate “, a pprecizat Nicolae Dobra, senator PDL de Alba.

Ca să nu rămână cu buza umflată, oamenii aflaţi în acceastă situaţie trebuie să înainteze CNADR date din care să rezulte că sunt proprietari şi numărul topografic pentru  identificare în teren. Nu se ştie dacă suprafeţele de care vorbim au fost omise de proiectant sau de cei care au înaintat lista cu cei în drept să primească despăgubiri de la  Compania Naţională de Autostrăzi. 

Ministerul Transporturilor anunţa în noiembrie 2011, că va achita despăgubiri de 200 milioane de lei pentru expropierea a aproape 5.000 de case şi curţi aflate pe traseul autostrăzii Orăştie-Sibiu,

Rol de centură ocolitoare a Sebeşului

Organizarea de şantier a autostrăzii a fost amenajată la Lancrăm, lângă oraşul Sebeş, judeţul Alba.

Tronsonul de autostradă Sibiu -Orăştie va ţine loc şi de şosea de centură pentru municipiul Sebeş, sufocat de traficul auto. Potrivit autorităţilor, lucrarile la tronsonul Sibiu-Orăştie ar trebui finalizate până în aprilie 2013. Va avea o lungime de 82 de kilometri, iar costurile sunt estimate la  700 de milioane de euro. 85% din bani vin de la Uniunea Europeană.

Amplasamentul lucrării  străbate trei judeţe, respectiv Hunedoara, Alba şi Sibiu. Va include varianta ocolitoare a oraşului Sebeş, pe o lungime de  7 kilometri, dar şi  drumul de legatură la autostradă pentru centura Sibiului, în lungime de aproximativ 5 kilometri. Proiectul de construcţie al tronsonului Sibiu-Orăştie  face parte din coridorul IV Paneuropean, care începe la Nurenberg (Germania) şi continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. În România, va trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa. Traseul va ajunge până la Istanbul.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite