Vicepreşedintele PNL al Consiliului Judeţean explică alianţa cu PDL: „Noile majorităţi s-au constituit pentru Alba şi Alba Iulia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Roman a fost ales vicepreşedinte cu voturile PNL şi PDL
Florin Roman a fost ales vicepreşedinte cu voturile PNL şi PDL

Noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman (PNL), explică într-o postare pe Facebook de ce liberalii au făcut alianţă cu PDL. Roman afirmă că noile majorităţi nu s-au făcut pentru persoane şi că PSD nu era îndreptăţit pentru vicepreşedinte al CJ.

Florin Roman susţine că funcţiile nu puteau fi împărţite la trei partide, PNL, PSD şi PP-DD, fără ca cineva să renunţe. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean aminteşte şi de numirea unui director PSD la Direcţia Silvică fără consultarea PNL, iar, în final, susţine că protocolul USL nu a fost încălcat:

Afirmaţiile vicepreşedintelui Florin Roman:

„Ceea ce s-a întâmplat azi este pentru mulţi o surpriză, pentru alții trădare, pentru alții o acțiune politica corectă! Vreau să spun foarte clar că noile majorităţi s-au constituit pentru Alba şi Alba Iulia, nu pentru o persoană sau alta. Până vineri era o majoritate negociată dar nebătută în cuie cu PD-DD şi PSD. De ce? Pentru că fiecare din cele trei formaţiuni își dorea funcțiile de vicepreședinte şi viceprimar la Alba Iulia. Nimeni nu a renunțat la asta, nici cei care se lauda acum ca moralişti. Dacă solicitarea PP-DD era oarecum îndreptăţită de faptul că puteau face diferența, liderul PSD își dorea cu ardoare funcția de vicepreședinte al CJ Alba. Deşi PSD are doar 10 primari iar PNL 23. Deși protocolul USL prevedea ca PNL asigura 75 la sută din campanie iar PSD 25 la sută. În realitate PSD a acoperit 9 la sută iar noi 91 la sută!!!

Uită conducatorul PSD că a numit la conducerea Direcţiei Silvice un apropiat fără ştirea PNL, aşa cum era convenit! Şi cu toate astea își dorea ca PSD să ia vicepreședinte la CJ iar noi să rămânem cu amintirea că i-am ajutat să câștige trei orașe Abrud, Teiuş, Sebeş, iar ei unul la Baia de Arieş. Sunt doar câteva exemple de «corectă şi bună colaborare». Regret că dl. Comşa nu recunoaște că negocierile de vineri au eşuat din acest motiv şi acum împarte USL între buni şi răi. Înţeleg supărarea dar nu înțeleg acuzele. Dacă ar fi reușit sa constituie ei majoritatea sunt convins că nu se mai vorbea de trădări şi golanii. Şi încă ceva: auzeam ca s-a încălcat protocolul USL. Acesta prevede majorităţi acolo unde PNL şi PSD au majoritatea. Nu a fost cazul nici la județ si nici la municipiu, aşa că mai multă seriozitate nu strică. Aşa să ne ajute Dumnezeu!“

PNL Alba a emis, de asemenea, un comunicat de presă:

"Având în vedere că unele formaţiuni politice s-au grăbit să conteste atât modul de constituire a majorităţilor în Consiliul Local Alba Iulia, cât şi în Consiliul Judeţean Alba, trebuie să informăm opinia publică de faptul că nu este vorba de nicio trădare. PNL Alba nu a trădat electoratul din Alba şi din Alba Iulia, care şi-a manifestat foarte clar opţiunea de viitor!

O acţiune politică este corectă, dacă acţionează în favoarea celor care şi-au manifestat democratic opţiunea şi au votat în consecinţă! Electoratul a stabilit majoritatea, iar rolul oamenilor politici este de a acţiona în folosul cetăţenilor, nu pentru o persoană sau alta! Este foarte clar că nu s-a reuşit realizarea altei majorităţi a USL Alba, nici din motive interne şi nici din cauze externe. În condiţiile în care unii din PPDD şi PSD au dorit anumite funcţii, nu s-au mai gândit la proiectele începute, la continuarea investiţiilor şi la ceea ce şi-au dorit cetăţenii!

Cu încrâncenare inutilă, politicieni locali din PPDD, şi chiar din PSD, îşi manifestă acum supărarea prin acuze inutile şi împart USL în “buni” şi “răi”. Dacă alţii ar fi constituit majorităţile, acum aceşti politicieni ar mai fi vorbit de trădări şi “golănii”? Protocolul USL prevede majorităţi acolo unde PNL şi PSD au majoritatea. Nu am avut acest caz nici la judeţ şi nici la municipiu, aşa că mai multă seriozitate nu strică. Cerem public celor care se simt frustraţi de rezultatul politic al alegerilor locale să nu lanseze zvonul că preşedintele Teodor Atanasiu şi-ar fi dat demisia. Nu aşa se vor depăşi speranţele de mărire, crescute pe nerealizările din campania electorală. Sperăm ca presa să nu considere drept bune aceste zvonuri false!

Cerem oamenilor politici locali să nu se mai lanseze în acuzaţii nefondate şi să nu se mai laude cu calitatea lor de moralişti de ultim moment, ci să se gândească la viitorul acestui judeţ şi al municipiului reşedinţă. Cerem deschiderea tuturor forţelor politice la dialog, axat pe problemele reale ale judeţului, pe soluţii pentru creşterea numărului locurilor de muncă, a investiţiilor şi a nivelului de trai. Când vor fi abandonate declaraţiile politicianiste, care nu urmăresc decât acapararea Puterii, vom putea discuta cu oricine despre viitorul judeţului Alba!"

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite