Veşti bune de la munte! Se schiază pe pârtiile din Şureanu şi Apuseni FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atraşi cu de zăpada venită cu greu în staţiunile montane din Alba, mulţi dintre turişti şi-au prelungit vacanţa şi după Anul Nou. Au un motiv în plus de bucurie, dacă luăm în calcul faptul că se schiază pe pârtiile din Şureanu şi Apuseni.

Pe pârtiile din  Şureanu stratul de zăpadă ajunge la 30 de centimetri. Domeniul schiabil Şureanu, aflat la o altitudine cuprinsă între 1650 - 1900 metri, are în total un număr de şapte pârtii şi două teleschiuri amenjate în zona Vârful Şureanu – Curmătura Şureanu – Vârful Auşel. Potrivit meteorologilor, în zonă temperaturile se vor menţine negative şi pe timpul zilei şi va ninge în zilele următoare, ceea ce înseamnă că sunt şanse ca pârtiile să rămână practicabile.

Preţul unei urcări este de cinci lei pentru adulţi şi patru lei pentru copii. Se pot face abonamente şi pentru o zi, care costă 75 de lei pentru adulţi şi 60 de lei pentru copii.

Traseul cel mai sigur pentru a ajunge în zonă: Sebeş – Şugag - Oaşa - Luncile Prigoanei - Poarta Raiului - Domeniu schiabil.

La Vârtop, în Arieşeni, sunt deschise ambele pârtii din Alba, precum şi cea din Bihor. Stratul de zăpadă este în scădere şi măsoară în jur de 15  centimetri.

Tarifele la teleschi: cinci lei la pârtia mare în lungime de 800 de metri, respectiv doi lei la pârtia mică., lungă de 450 de metri. O urcare cu telescaunul la pârtia din Bihor costă şapte lei.

Din Alba Iulia distanţa este de 120 kilometri, prin Zlatna şi Câmpeni.

Click pe poză pentru FOTOGALERIE

image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite