Alba Iulia: Vaccinul antigripal nu a ajuns încă la pacienţii din Alba-Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele locale scriu astăzi despre întârzierea campaniei de vaccinare antigripală, care crează nemulţumiri în rândul pacienţilor şi a medicilor de familie. De asemenea ziarele vorbesc şi deaspre campania de vaccinare contra pestei la porcii din judeţul Alba.

Vaccinul antigripal nu a ajuns încă la pacienţii din Alba

Dacă anul trecut vaccinul antigripal nu era la mare căutare, acum mult aşteptatul vaccin nu a ajuns încă la pacienţi. Asta din cauză că, până acum, licitaţia pentru achiziţionarea dozelor a fost blocată la nivel naţional. Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică au primit doar o parte din banii promişi şi nu pot acoperi nevoile tuturor pacienţilor. La Alba, medicii de familie aşteptau să înceapă campania de vaccinare. “Sigur că este o problemă pentru noi şi pentru pacienţi. În fiecare zi, în jur de 20 de pacienţi plus alţii sună şi ne întreabă dacă am primit vaccinul antigripal. Anotimpul virozelor a venit de mult timp… pacienţii care într-adevăr au nevoie au fost nevoiţi să scoată bani din buzunar şi să şi-l cumpere de la farmacii. Informaţia de Alba.

Două treimi din porcii propuşi au fost vaccinaţi contra pestei


De la 1 ianuarie 2010, vaccinarea împotriva pestei va fi sistată
Până la această dată, aproape două treimi din efectivele de porci planificate să fie vaccinate împotriva pestei porcine clasice, mai precis 64 la sută, au fost imunizate, ne-a declarat dr. Vasile Bereş, directorul DSVSA Alba. Este vorba despre aproximativ 30.000 de porci care nu vor fi sacrificaţi cu ocazia apropiatelor sărbători de iarnă. Nu au fost vaccinaţi purceii de lapte de până la două luni, care se imunizează cu anticorpii primiţi de la scroafe şi nici cei care vor fi tăiaţi de Crăciun - în total 40 la sută din efectivul total de 78.000 de capete. Vaccinarea porcinelor din judeţ se va încheia la data de 1 decembrie 2009, când veterinarii se aşteaptă să înceapă sacrificarea porcilor de Crăciun. Unirea.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite