VIDEO DOCUMENT Cum se făceau covoarele acum 30 de ani la fabrica Incov Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din timpul procesului de producţie. Foto captură youtube
Imagine din timpul procesului de producţie. Foto captură youtube

Fabrica de covoare Incov Alba Iulia era pe vremea regimului comunist cel mai important producător din domeniu în România. Covoarele Incov ajungeau în aproape toate casele românilor,  în sedii de instituţii şi erau exportate în multe ţări.

Fabrica a fost înfiinţată în anul 1979. Şi în prezent este cel mai mare producător din ţară, dar activitatea se desfăşoară la o capacitate mult mai mică decât acum 30 de ani. Un video document denumit Incov - History, postat pe internet, prezintă modul în care erau fabricate covoarele în anii 80.

Povestea filmului realizat de studioul Sahia este axată pe cinci tinere angajate (Ioana, Nadia, Corina, Olga şi Violeta), care lucrează în secţii diferite ale fabricii. Filmul de prezintă ce face fiecare din cele cinci angajate şi produsele finite rezultate.

Imaginile video surprind şi ipostaze vechi din Alba Iulia, cum ar fi Parcul Unirii şi Casa de Cultură a Sindicatelor, dar şi Poarta a III-a a Cetăţii. Fabrica este, din 2006, în proprietatea grupului Acvila din Republica Moldova.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite