Cum a fost „capturat“ Moş Crăciun de ofiţerii de la Crimă Organizată în operaţiunea „Trabucul“ FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În filmuleţul postat pe facebook şi youtube apar imagini din timpul percheziţiilor de la domiciliul traficanţilor de ţigări şi alcool, dar şi unele cadre hazlii, cum ar fi cea de imobilizare a lui Moş Crăciun de către mascaţi.

Filmuleţul cu durata de zece minute a fost postat pe internet chiar de şeful Brigăzii de Cimbatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu. Imaginile apar sub genericul „Trabucul lui Moş Crăciun“, întrucât percheziţiile la domiciliile traficanţilor au avut loc pe 19 decembrie 2011 cu câteva zile înainte de Crăciun.

Pe imagini „curge“ în cifre şi „captura“ ofiţerilor de la Crimă Organizată: 110 percheziţii, 106 contrabandişti, 67 de arestaţi, 36 de maşini folosite la contrabandă confiscate.  În momentul în care se anunţă captura de ţigări de 4,5 milioane de ţigarete confiscate, record naţional, în imagine apare Moş Crăciun capturat de mascaţi. Fondul sonor este asigurat de muzică hip-hop, iar pe alocuri de celebrul „gingle bells“.

CLICK pe poză pentru FOTOGALERIE

image

Filmuleţul are mai multe părţi distincte: din timpul percheziţiilor, capturile de ţigări, ducerea inculpaţilor la Parchet, „imobilizarea“ lui Moş Crăciun.

Operaţiunea „Trabucul lui Moş Crăciun“ a înregistrat o premieră şi la instanţele de judecată. Spre exemplu, la Curtea de Apel Alba Iulia, au fost aduşi în faţa judecătorului 62 de inculpaţi arestaţi preventiv, cel mai mare număr de arestaţi prezentaţi instanţei într-un singur dosar.

Acţiunea coordonată de poliţiştii de la Birgada de Criminalitate Organizată Alba Iulia şi procurorii DIICOT Hunedoara a vizat destructurarea a şapte grupări infracţionale organizate, specializate în contrabanda cu ţigări şi alcool din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria şi Turcia, precum şi comercializarea ilegală a produselor. Prejudiciul estimat este de aproximativ 2,5 milioane de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite