Urmările furtunii de la Alba Iulia: acoperişuri smulse de vânt, maşini avariate, culturi distruse de grindină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de străzi şi subsoluri inundate, copaci rupţi, maşini avariate, trei acoperişuri de bloc smulse de vânt, culturi agricole distruse de gheaţă, locuinţe fără curent. Acestea sunt efectele furtunii violente care a avut loc în această după amiză la Alba Iulia.

Pe străzile Gheorghe Şincai şi Orizontului au fost smulse de vânt trei acoperişuri de bloc. Patru maşini au fost avariate, cel mai grav o Dacie Solenza care s-a ales cu luneta spartă şi plafonul îndoit.

Conductă de gaz ruptă de un acoperiş

Acoperişul blocului nr. 11 de pe Gheorghe Şincai a ajuns în curtea fabricii Rekord, distrugând gardul care împrejmuieşte societatea. „Împotriva naturii nu ai cum să te pui. Bine că nu a lovit pe nimeni“, a spus Maria Câmpean, locatară în blocul de pe strada Gheorghe Şincai. Pe strada Orizontului din cartierul Ampoi 1 au rămas fără acoperiş două scări de bloc. Şi aici au fost avariate două maşini parcate.

image

Unul dintre acoperişuri a lovit conducta de alimentare cu gaz metan aflată pe blocul de peste drum pe care a rupt-o. Oamenii au sunat disperaţi la E-ON de frică să nu aibă loc o explozie. Angajaţii firmei au intervenit şi au oprit gazul. Tot aici a fost distrusă de acoperiş şi o antenă parabolică. „Dormeam şi dintr-o dată am auzit un zgomot puternic. Am crezut că s-a prăbuşit blocul“, a afirmat Ioan Căldare, locatar pe strada Orizontului.



Intersecţii blocate de apă

image

Printre subsolurile inundate s-au numărat şi cel al Palatului Administrativ, unde se află mai multe birouri şi arhiva Curţii de Apel Alba Iulia. Imobilele cele mai afectate au fost pe străzile Lalelelor, Revoluţiei, Siretului, Vasile Alexandri, Craivei, Tolstoi, Viilor, Muşeţelului. Mai multe intersecţii din oraş au fost aproape blocate de cantitatea mare de apă. Circulaţia în întreg oraşul a fost blocată parţial timp de mai bine de două ore.

image

Aproximativ 10 copaci au căzut în tot oraşul, unii peste autoturisme, alţii peste liniile de curent. Nu a existat nicio victimă pentru că foarte puţini s-au încumetat să iasă afară în timpul furtunii. 10 la sută din oraş a rămas fără energie electrică. Au fost distruse două linii de medie tensiune şi au fost inundate două posturi de transformare.

image

Cu câteva zeci de minute înainte de producerea furtunii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a făcut publice pagubele produse de fenomenle meteorologice în perioada 15 mai – 14 iunie.

image

Valoarea acestora se ridică la peste 400.000 de lei, majoritatea în comuna Doştat. Şi pagubele produse astăzi la Alba Iulia şi în împrejurimi sunt de ordinul sutelor de mii de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite