40 la sută din locurile Universităţii „1 Decembrie 1918“ Alba Iulia au rămas neocupate. Muzeologia are un singur student admis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia a rămas cu aproape 700 de locuri neocupate după prima repartizare. La specializarea Muzeologie s-a înregistrat un record negativ: pe locurile subvenţionate nu s-a înscris niciun candidat. 

Deşi la unele specializări a existat concurenţă serioasă, Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia a rămas cu sute de locuri vacante. Instituţia de învăţământ a făcut publice în cursul zilei de ieri rezultatele admiterii la studiile universitare de licenţă.

Pe cele 1.575 de locuri alocate pentru anul universitar 2011-2012, la zi şi distanţă, au fost declaraţi admişi 900 de candidaţi. „Pe lista celor respinşi se află în jur de 10 candidaţi. Este vorba despre cei care au optat numai pentru locurile de la buget, nu şi pentru cele cu taxă“, a precizat Diana Câmpan, purtătorul de cuvânt al Universităţii „1 Decembrie 1918“ Alba Iulia. Cele mai multe dosare s-au depus la specializările Drept, Contabilitate şi Informatică de gestiune şi Finanţe şi  Bănci.

Deocamdată au rămas vacante 675 de locuri. În cazul Facultătii de Istorie şi Filologie, din cele 80 de locuri subvenţionate, s-au ocupat abia 53. Niciun candidat nu a optat pentru specializarea Muzeologie, la locurile subvenţionate. În schimb, pe locurile cu taxă de la aceeaşi specializare a fost admisă o singură persoană, cel mai probabil urmează a doua facultate.

Cea mai mare medie de admitere o are Anamaria-Andreea Motora care a optat pentru specializarea Franceză-Engleză.

Majoritatea tinerilor şi-au depus dosarele la mai multe specializări, pentru a fi siguri că din toamnă vor avea statutul de student. „Există posibilitatea ca cei care sunt admişi pe locurile cu taxă să ajungă pe cele subvenţionate după vacantarea unor locuri de la buget. Sunt cazuri în care unii dintre tineri au fost admişi şi la alte facultăţi şi vor opta să studieze acolo“, a mai spus Diana Câmpan.

Reprezentanţii universităţii din Alba Iulia vor afla numărul exact al locurilor neocupate abia după înmatricularea candidaţilor admişi pe locurile la buget şi cu taxă.

Înmatricularea se face până pe data de 19 august. A doua sesiune de admitere va începe pe data de 12 septembrie.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite