Alba Iulia: Căminele Universităţii sunt pregătite să primească studenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Căminele Universităţii sunt pregătite să primească studenţii
Alba Iulia: Căminele Universităţii sunt pregătite să primească studenţii

Pe perioada vacanţei de vară la cele două cămine studenţeşti ale Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia s-au efectuat  mai multe lucrări exterioare şi interioare. Directorul administrativ al Universităţii, Vasile Mărculeţ spune că lucrările au costat aproximativ 20.000 de lei.

„Universitatea are două cămine propri. Celălalte două sunt închiriate, unul de la SC Instalatorul şi celălalt de la Arhiepiscopie. Pe perioada vacanţei noi am lucrat la Căminele I şi II, care sunt ale noastre”, a spus Vasile Mărculeţ. La Căminul I s-a lucrat la reabilitarea instalaţiei de canalizare şi de asemenea s-a efectuat o lucrare de termoizolare a pereţilor exteriori. După termoizolarea clădirii au fost făcute şi lucrări de tencuială decorativă.

Căminul II a fost şi el termoizolat dar s-au efectuat şi lucrări de zugrăveli interioase. „Căminul I este gata şi este pregătit să primească studenţii. La căminul II  trebuie să încheiem, în perioada următoare, înainte de începerea anului universitar şi lucrările de interior”, a spus directorul administrativ al Universităţii. Proprietarii celor două cămine închiriate Universităţii au făcut şi ei lucrări de termoizolaţie.

Cereri de cazare online

La începerea anului universutar trecut au fost cazaţi în căminele studenţeşti din Alba Iulia 890 de tineri în camere de câte trei paturi. Fiecare cameră are baie proprie, televizor şi frigider. Anul trecut chiria pentru un loc în unul din căminele din Alba Iulia era de 90 de lei pe lună pentru tinerii care urmau cursurile fără taxă şi de 100 de lei pentru studenţii la cu taxă. Tarifele pentru anul universitare 2009-2010 vor fi stabilite de către Senatul Universităţii.

Cei care au fost admişi la una din facultăţile Universităţii din Alba Iulia şi doresc să obţină un loc în cămin trebuie să completeze o cerere online. În funcţie de media de admitere şi de numărul de locuri de cazare pentru specializarea respertivă tinerii vor fi repartizaţi în cămine.

La repartiţie vor avea prioritate studenţii care sunt copii de cadre didactice, sunt bursieri ai Statului Român, sunt în plasament familial sau sunt orfani de ambi părinţi. De asemenea Senatul Universităţii poate aproba ca prioritate şi cereril studenţilor care provin din familii cu venituri foarte mici.




Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite