Alba Iulia: Studenţi francezi la Universitatea de Vară de la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt studenţi francezi au participat la cursurile Universităţii de Vară oraganizate la Alba Iulia de Consiliul Judeţean Alba şi Universitatea "1 Decembrie 1918".

În perioada 20 iunie – 4 iulie, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia  şi Consiliul Judeţean Alba au organizat a doua ediţie a Universităţii de Vară. Evenimentul s-a desfăşurat sub denumirea „Istorie, Patrimoniu şi Tradiţii”. La eveniment au luat parte cadre didactice implicate în acest proiect, repezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, precum şi opt studenţi francezi de la Institutul Universitar de Tehnologie din Cherbourg, departamentul La Manche, Franţa.

Reciprocitate cu partenerii din Franţa


„Studenţii francezi au participat la cursuri de limba română organizate la universitate, precum şi la alte activităţi care au scos în evidenţă meşteşugurile şi tradiţiile noastre. Aceştia au vizitat în fiecare zi câte un obiectiv. Au luat parte la Festivalul Cetăţilor Dacice de la Cricău, au vizitat Jidveiul, precum şi minele de la Roşia Montană”, a precizat Irena Vasiu, consilier în cadrul Departamentul de Relaţii Internaţionale al Universităţii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia. 

Cei opt studenţi francezi au avut ieri examenul de sfârşit de cursuri. Fiecare dintre ei a susţinut câte un discurs în limba română. Evenimentul a fost organizat pe bază de reciprocitate, prima ediţie a Universităţii de Vară având loc anul trecut la Cherbourg, unde au participat opt studenţi  albaiulieni, îndrumaţi de un profesor. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite