Alba Iulia: Start în noul an la Universitatea din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Start în noul an la Universitatea din Alba Iulia
Alba Iulia: Start în noul an la Universitatea din Alba Iulia

La festivitatea de deschidere au participat câteva sute de studenţi. Săli de cursuri moderne, biblioteci dotate şi laboratoare multifuncţionale îi aşteaptă pe studenţii dornici de învăţătură.

La Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia a avut loc în această dimineaţă deschiderea oficială a noului an universitar. S-a dat start cursurilor pentru cei 6.296 de studenţi ai Universităţii „1 Decembrie 1918“. Dintre aceştia, aproximativ 1.750 sunt în anul I de studiu.

Standarde europene

Rectorul Achim Moise a adresat tuturor studenţilor un îndemn în aprofundarea cunoştinţelor necesare pentru formarea profesională. De asemenea, acesta a precizat faptul că s-au creat condiţii moderne pentru confortul studenţilor.
„Pentru studenţii noştri, universitatea devine o a doua casă. Le oferim toate condiţiile de pregătire la nivel european, specializări în raport cu cerinţele pieţei muncii, cu o baza materială de foarte bună calitate, condiţii de studiu în biblioteci moderne, spaţii de cazare excelente, precum şi oportunităţi multiple de petrecere a timpului liber“, a spus rectorul universităţii albaiuliene.

La festivitate au fost reprezentate şi instituţiile administrative locale şi judeţene. Primăria Alba Iulia a premiat, prin intermediul primarului Mircea Hava, performanţa universitară. Toţi studenţii cu medii de 10 au primit diplome şi câte 400 de lei.

Universitatea a reuşit să se „doteze“ şi cu o nouă clădire construită în zona Schit a oraşului. Valoarea investiţiei s-a ridicat la 3 milioane de lei. Noul centru de cercetări şi studii cuprinde săli de curs şi laboratoare.
Universitatea are, de asemenea, 893 de locuri de cazare în cămine.

Emoţii pentru boboci

Ca de obicei, cei mai mulţi studenţi care au participat la festivitatea de începere a anului universitar au fost cei din anul I.
„Sper să fie totul bine. Sunt înscrisă la Facultatea de Ştiinţe Economice, în primul an, la specializarea „Administrarea afacerilor“. Îmi doresc ca după încheierea studiilor să ajung manager la o firmă sau, eventual, contabil“, a spus Dana Danciu, în vârstă de 20 de ani, din Alba Iulia.

Andreea Macavei, tot boboc, îşi doreşte note cât mai bune. „Îmi doresc să fim cât mai conştiincioşi, să ne luăm examenele, să ne mulţumim şi părinţii, dar şi profesorii“, a spus studenta de la specializarea „Ingineria mediului“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite