Alba Iulia: Universitatea se pregăteşte pentru o nouă serie de studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pune la dispoziţia candidaţilor o ofertă variată în ceea ce priveşte învăţământul superior. Instituţia atrage în fiecare an absolvenţi de liceu din Alba dar şi din ale localităţi ale ţării cum ar fi Deva, Orăştie, Vâlcea, Petroşani, dar şi din Republica Moldova.

Pentru admiterea din acest an, Ministerul Educaţiei a repartizat universităţii albaiuliene 2.069 de locuri, dintre care 536 subvenţionate, 943 de locuri cu taxă şi alte 590 pentru cei care optează pentru învăţământul la distanţă. În cadrul Facultăţii de Istorie au fost alocate 40 de locuri subvenţionate, 30 cu taxă şi alte 20 de locuri pentru învăţământul la distanţă. Pasionaţii de literatura română şi străină au la dispoziţie 90 de locuri pentru a deveni licenţiaţi în filologie.

Facultatea de Ştiinţe - cea mai mare ofertă

Absolvenţii de liceu atraşi de ştiinţele exacte pot opta pentru Facultatea de Ştiinţe, unde există peste 1.100 de locuri la specializările Administrarea afacerilor, Finanţe, Contabilitate, Marketing, Informatică, Inginerie geodezică, Inginerie electronică şi telecomunicaţii, respectiv Ingineria mediului. În cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale sunt 140 de locuri subvenţionate, 279 cu taxă şi încă 170 pentru învăţământul la distanţă. Tinerii care vor să studieze Teologia au la dispoziţie 116 locuri.
De asemenea, absolvenţii de liceu de etnie romă pot concura pe cele 5 locuri subvenţionate. Cifra de şcolarizare pentru tineri de origine română din Republica Moldova, ţări învecinate şi diaspora, cuprinde un număr de 12 burse. „Oferta educaţională rămâne nemodificată faţă de anul universitar trecut. Atunci am venit cu două specializări noi de ingineri, respectiv Ingineria mediului şi Electronică aplicată. De asemenea, numărul de locuri, a rămas neschimbat. S-a investit, însă, în îmbunătăţirea condiţiilor de învăţământ şi a celor de cazare în căminele studenţeşti”, a declarat prorectorul Universităţii „1 Decembrie 1918”, Lucia Căbulea.

Calendarul înscrierilor

Cei care doresc să devină studenţi se pot înscrie în perioada 16 - 27 iulie, urmând ca pe data de 28 iulie să aibă loc susţinerea interviului şi a probelor de aptitudini. Ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie se face pe 29 iulie, iar o zi mai târziu se afişează rezultatele. În perioada 30 iulie - 6 august se face înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri subvenţionate, iar între 7 şi 21 august a celor admişi pe locuri cu taxă. Candidaţii, absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, care au obţinut distincţii la olimpiade şi concursuri şcolare şi doresc să fie admişi fără concurs, trebuie să depună la dosarul de înscriere diploma care atestă premiul primit, în original sau copie legalizată

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite