Universitatea de stat din Alba Iulia excelează în trei domenii de studiu. Vezi ce calificativ are facultatea ta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii pot afla din acest an universitar, care a început luni, 3 octombrie, cât de performant este programul de studii superioare pe care îl urmează la Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia.  Asta, după ce Ministerul Educaţiei a inclus domeniile de studii în  grupe valorice.

Topul include 60 de domenii de studiu de la universităţile din ţară, care au fost împărţite în  grupe valorice: de la A-cel mai bun, la F-cel mai slab.

Lista programelor de studii a fost afişată de Ministerul Educaţiei pe pagina de internet oficiuală, edu.ro. Analizele au fost întocmite de  Asociaţia Universitaţilor Europene.

Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia se poate mândri cu trei domenii de studiu, incluse de Ministerul Educaţiei în categoria A, adică de mare performanţă. Programele de top sunt: Administrarea Afacerilor, Contabilitate şi Ştiinţe ale Educaţiei.

Unul dintre primele domenii de licenţă de la cea mai tânără universitate de stat din România, înfiinţată în 1991, Istoria, apare în categoria B. Tot în categoria B au fost clasificate domeniile Imformatică şi Finanţe. În categoria C sunt clasificate Ingineria Geodezică, Sociologie, Asistenţă socială, Filologie şi Teologie.

Paradoxal Universitatea din Alba Iulia a reuşit „performanţa“ de a primi calificativul E la domernii care sunt atractive pentru studenţi: Marketing, Ingineria mediului şi Ştiinţe Administrative. 

Consultaţi aici cum sunt cotate programele de studiu de la Universitatea „1 Decemberie 1918“ din Alba Iulia în topul întocmit de Minsterul Educaţiei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite