Alba Iulia: Uniriştii iau foarte în serios confruntarea cu „Poli” Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Uniriştii iau foarte în serios confruntarea cu „Poli” Iaşi
Alba Iulia: Uniriştii iau foarte în serios confruntarea cu „Poli” Iaşi

Meciul cu „Poli” Iaşi este considerat crucial de jucătorii, antrenorii şi conducătorii clubului FC Unirea Alba Iulia.

„Pentru noi e cel mai important meci din turul campionatului pentru că venim după două rezultate nesatisfăcătoare în ciuda faptului că am jucat bine. O victorie, pe care ne-o dorim din tot sufletul, ne-ar da liniştea de care avem nevoie în condiţiile în care ne aşteaptă partide deosebit de dificile. E un meci care ne poate hotărî nouă viitorul în sensul că ne putem da seama, măsurîndu-ne forţa cu trupa domnului Grigoraş, unde suntem ca nivel de joc acum”, a spus tehnicianul „alb-negrilor” albaiulieni, Adi Falub.

Antrenorul unirist are doar cuvinte de laudă despre adversarul de mâine al grupării nou-promovate în Liga I: „Iaşiul este o echipă ofensivă, cu un antrenor cerebral, cu jucători foarte buni, de viteză şi care – din punct de vedere al tradiţiei – ne este superioară”.

Rezultat nemulţumitor

Către finalul celui de-al doilea sezon al primei participări în Liga I FC Unirea pierdea, scor 0-1, la Iaşi în faţa echipei locale  un meci în care gazdele de atunci au punctat la unica ocazie creată în 90 de minute. Albaiulienii îşi pecetluiau astfel soarta: retrogradarea virtuală din principalul eşalon al fotbalului românesc.

Cernea nu s-ar supăra dacă ar lua trei goluri...

Portarul Cornel Cernea este un optimist incurabil. Astăzi a mai oferit un exemplu în acest sens, afirmând deschis că FC Unirea poate să bată mâine după amiază Iaşiul pe „Cetate”. „Avem nevoie ca de aer de o victorie în dauna lui „Poli” Iaşi. Ne-ar conferi moral înaintea dificilelor meciuri care ne aşteaptă în campionat. Trebuie să căştigăm! Şi asta indiferent dacă jucăm frumos sau urât, indiferent dacă ne creăm ocazii sau dimpotrivă, indiferent dacă ratăm cu seninătate şansele de a marca sau înscriem norocos... Trei puncte cu Iaşiul sunt esenţiale. Dacă vom căştiga vom avea o săptămână liniştită înaintea partidei din „Giuleşti”. Nu m-aş supăra, la o adică, dacă iau trei goluri. Cu o condiţie însă: băieţii noştri să dea patru”, a spus goalkeeper-ul transferat în intersezon de FC Unirea de la Steaua.

Partida FC Unirea Alba Iulia – „Poli” Iaşi, din etapa a 3-a a Ligii I, ediţia 2009-2010, se va disputa vineri, de la ora 18.00 şi va fi transmisă în direct pe GSP TV. Radio România Actualităţi va transmite de asemenea aspecte în direct de la meciul de pe stadionul „Cetate”, comentariul urmând să fie asigurat de reputatul jurnalist sportiv Aurel Raţiu, şeful redacţiei sport a postului regional Radio Târgu Mureş.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite