Unirea ajută CFR-ul în bătălia pentru campionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unirea a făcut ieri cel mai bun joc din retur şi a ajutat CFR-ul în bătălia pentru titlul de campioană. Steaua s-a exprimat în teren precum o face Gigi Becali l-a microfon. S-a „bâlbâit“ la toate capitolele, a evoluat anapoda, fără orizont, dar cu pretenții de soprană.

În schimb, Unirea Alba Iulia a făcut sâmbătă cel mai bun joc al returului și a speculat prompt slăbiciunile evidente din defensiva adversă. Mergând pe principiul zicalei „cu muncă și cu răbdare poți face cât unul mare“, a stat la cutie și a contraatacat periculos ori de câte ori i s-a dat ocazia.

Primul gol al partidei a venit în minutul 25, atunci când, după executarea unei lovituri libere, Veljovic a înscris cu sete din careu pe lângă un Zapata părăsit de fundași. Putea să fie 2-0 în minutul 40, dar trei albaiulieni au trecut pe lângă minge ratând o ocazie rarisimă, pentru ca trei minute mai târziu oaspeții să egaleze prin Arman Karamyan, care a profitat de o gafă copilărească a lui I. Bălan.

image

S-a intrat la cabine cu un scor mincinos, dar pe final de partidă s-a făcut dreptate. În minutul 83, Fl. Dan a executat ca la carte o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri și a parafat astfel victoria absolut meritată a gazdelor. Marcatorii celor două goluri au legătură directă cu echipa CFR Cluj. Rade Veljovic este jucător al CFR-ului împrumutat la Alba Iulia, în timp de Florin Dan a fost transferat la Unirea tot de la gruparea din Cluj-Napoca.

Mihai Stoichiță:
„Felicit echipa gazdă pentru victorie, dar am pierdut pe mâna noastră. În primele 20 de minute ale reprizei secunde am ratat multe ocazii. M-a deranjat atitudinea jucătorilor mei după al doilea gol primit. Prin această înfrângere, Steaua pierde orice șansă la cucerirea titlului, dar e bun și locul doi.“

image

Blaj Sliskovic: „Suntem fericiți că am reușit prima victorie a Unirii în fața Stelei. Cred că e o victorie meritată. Am jucat mai bine decât adversarii noștri de astăzi și decisiv a fost jocul colectiv. Meritul e numai al jucătorilor. Drumul până la salvarea de la retrogradare e încă lung, dar trebuie să credem până în ultima secundă a ultimului minut din ultimul meci.“

image

Stadion Cetate, timp frumos, spectatori aproximativ 7.000.
Unirea Alba Iulia (antrenor Blaz Sliskovic): Rotaru - Bălan, Poverlovici (25, De Sousa), Vujadinovic, Bucurică - C.Cristea (63, Enzo), Dâlbea, Fl.Dan, Olah - Veljovic, Jovanovic (70, Stanciu).

Steaua (antrenor Mihai Stoichiță): Zapata - Petre Marin, Jelev, Baciu, Golansky - Nicoliță (81, Toja) Ov.Petre, Pleșan (57, Tănase), Arman Karamyan (63, Kapetanos) - B.Stanciu, Surdu

Arbitri: Teodor Crăciunescu (central), asistenți - Cristian Nica, Eduard Dumitrescu.

Cartonașe galbene: Rotaru respectiv Nicoliță, Petre Marin

Autorii golurilor: Veljovic (24), Fl.Dan (83) respectiv Arman Karamyan (43).

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite