Unirea Alba Iulia – Gloria Bistriţa 1-2 (1-1)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După înfrângerea de pe teren propriu, cu Gloria Bistriţa, porţile ligii secunde îi aşteaptă cu braţele deschise pe fotbaliştii albaiulieni. Aproximativ 1000 de spectatori au asistat la o partidă ciudată, în care elevii lui Adrian Falub au jucat „alba-neagra” cu inimile suporterilor.

În primă repriză au evoluat bine, şi-au creat mari ocazii de gol, dar au ratat exasperant. La pauză, însă, s-a întâmplat ceva inexplicabil, pentru că în mitanul secund albaiulienii au avut o prestaţie lamentabilă. Partida a început vioi şi doar după două minute Veljovici a deschis scorul cu un şut prin surprindere din marginea careului de 16 metri. Bistriţenii  au egalat trei minute mai târziu, prin Morajes, care a profitat de un luft penibil al fundaşului De Sousa şi a înscris pe lângă Cernea. A urmat o perioadă excelentă de joc a gazdelor, dar Veljovici (14, 20), Cristea (15), Fl. Dan (28), Enzo (42) s-au jucat nepermis cu ocaziile create.

Repriza a doua s-a înscris pe coordonate total diferite. Gazdele au fost  de nerecunoscut şi bistriţenii au prins curaj, au profitat de greşelile în lanţ ale apărării adverse şi au avut bune oportunităţi de a înscrie prin Coroian (52), Morajes (62), Băjenaru (65), Ciprian Petre (72). Golul victoriei bistriţene avea să cadă cu zece minute înainte de scurgerea timpului regulamentar de joc:  Vitinha a comis o greşeală de începător, bistriţenii au recuperat şi Coroian, scăpat singur cu Cernea, a adus victoria oaspeţilor.

La final, spectatorii au cerut demisia lui Falub, dar antrenorul nu se grăbeşte să ia o astfel de decizie: „Am pierdut un meci important, vom vedea ce este de făcut. Ca orice antrenor care pierde, nu sunt într-o situaţie plăcută şi nu vreau să judec lucrurile la cald”. Cert e că luni, 1 martie, se întruneşte Consiliul de administraţie al clubului pentru a face o analiză a parcursului echipei în acest campionat.

Adrian Falub: „Am făcut o primă repriză foarte bună, am dominat jocul şi ne-am creat ocazii de a marca, dar din păcate am făcut o a doua repriză foarte, foarte slabă şi am primit două goluri stupide, de cascadorii râsului. În meciuri de genul acesta câştigă cei care greşesc mai puţin. Cred că diferenţa s-a făcut de ocaziile ratate de noi şi de golurile pe care le-am primit copilăreşte.”
 
FC Unirea Alba Iulia (antrenor Adrian Falub): Cernea – S.Rădoi, Poverlovici, De Sousa, Vitinha – Fl.Dan, Dâlbea, Enzo (63, I.Bălan), C.Cristea (74, Olah) – Veljovic, Jovanovic.

Gloria Bistriţa: Albuţ – Homei, Năstase, Ciucă, Velcovici – Coroian (84, Dan Matei), Mureşan, Hora (76, Keita), Băjenaru, Ze Rui (46, Ciprian Petre) – Morajes.

Marcatori: Veljovic (min.2) respectiv Morajes (5), Coroian (80).

Arbitri:  central - Istvan Kovacs (Carei), asistenţi – Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Bogdan Velicu (Bucureşti); arbitru de rezervă – Cătălin Busi (Rm.Vâlcea)

Observatori: Ion Mureşan (Timişoara), Viorel Boiţ (Timişoara).
Cartonaşe galbene: Vitinha, Cristea, Poverlovici, Fl.Dan (Unirea Alba Iulia), Ciucă, Băjenaru (Gloria Bistriţa).

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite