Ungaria se opune proiectului minier de la Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Fuzes Oskar, a declarat astăzi la Alba Iulia că guvernul pe care îl reprezintă este total împotriva investiţiei de la Roşia Montană, iniţiată de compania Roşia Montană Gold Corporation.

Declaraţia a fost făcută după o întâlnire cu oameni de afaceri din Alba. Oficialul maghiar a spus că Ungaria nu are încredere în tehnologia cu cianuri pe care investitorii o propun pentru a extrage aurul din Munţii Apuseni. Ambasadrul a afirmat, însă, că decizia şi responsabilitatea de a demara sau nu proiectul aparţin exclusiv autorităţilor române.

"Părera Ungariei este că proiectul de la Roşia Montană nu este bun şi util pentru România. Decizia este însă a Guvernului Român. Vom face analize, vom pune întrebări însă în momentul de faţă Guvernul Ungariei spune <<nu>> acestui proiect ", a afirmat Fuzes Oskar. Ambasadorul maghiar a plecat ulterior spre Roşia Montană pentru a se întâlni cu locuitorii din zonă.

"Mă întâlni cu locuitori pentru a le afla părerile, pentru a mă informa la faţa locului despre riscurile pe care proiectul le presupune privind mediul înconjurător şi patrimoniul cultural", a completat diplomatul.

El a respins ideea că Guvernul Ungariei şi-ar fi schimbat în ultimul timp părerea despre oportunitatea demarării proiectului de la Roşia Montană şi despre riscul pe care l-ar putea reprezenta din punct de vedere al poluării mediului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite