Undă verde pentru Penny Market de la Consiliul local Aiud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Consiliul Local a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru magazinul Penny Market din Aiud şi studiul de circulaţie din zona intersecţiei străzilor Morii şi Transilvaniei din municipiu, proiecte care s-au aflat pentru a cincea oară pe ordinea de zi a şedinţei aleşilor locali.

„Cele două proiecte s-au aflat atât de mult timp în atenţia administraţiei publice locale, întrucât municipalitatea a avut de la bun început atât intenţia de a sprijini investitorul în vederea construcţiei magazinului Penny Market din Aiud, cât şi dorinţa de a reglementa situaţia traficului din zona străzilor Transilvaniei şi Morii, unde a fost solicitată o modificare a accesului înspre viitorul magazin“, se afirmă într-un comunicat de presă al Primăriei Aiud.

În acest moment, accesul la terenul unde urmează să se construiască Penny Market-ul, se face dinspre strada Morii, pe partea dreaptă a carosabilului, dar investitorul a dorit ca accesul înspre viitorul magazin să fie posibil şi din direcţia străzii Transilvaniei înspre strada Morii, pe DN1, dinspre Cluj Napoca.

În cadrul ultimei discuţii cu privire la sistematizarea circulaţiei din zona străzilor Transilvaniei şi Morii, la intersecţia cu DN1, Consiliul Local a căzut de acord cu investitorul în privinţa reglementării circulaţiei printr-o intersecţie semnalizată care presupune crearea a 3 benzi de circulaţie pe strada Morii înspre intersecţia cu strada Transilvaniei, fiecare având o lăţime de 4 m.

Accesul înspre viitorul magazin se va face dinspre străzile Morii şi Transilvaniei, atât de către centrului oraşului cât şi dinspre Cluj Napoca. Ieşirea din Penny Market către cele 3 direcţii de acces este şi ea reglementată prin proiectul intersecţiei semnalizate care prevede benzi de stocaj. Aprobarea din partea Consiliului Local dă undă verde investitorului în ceea ce priveşte lucrările referitoare la intersecţia semnalizată şi care, cel mai probabil, conform declaraţiilor reprezentanţilor societăţii, vor fi demarate la începutul anului viitor.  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite