Un tânăr din Straja a murit de ziua lui într-un accident de maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina implicată în accident va fi folosită într-o campanie de conştientizare a pericolelor
Maşina implicată în accident va fi folosită într-o campanie de conştientizare a pericolelor

Tânărul care nu avea carnet a urcat la volan după ce şi-a serbat ziua de naştere cu prietenii. În maşină s-au înghesuit opt băieţi şi două fete. Şoferul care azi ar fi împlinit 23 de ani, a murit, iar alţi doi tineri, o fată şi un băiat au suferit răni grave fiind trimişi pentru investigaţii mai amănunţite la spitale din Sibiu şi Târgu Mureş.

Azi noapte zece tineri din Straja şi Hăpria se întorceau de la un bar din Drâmbar unde au sărbătorit ziua şoferului. Tinerii au consumat băuturi alcoolice şi s-au înghesuit într-o maşină. Şoferul, Iulian Todor, care azi ar fi împlinit 23 de ani, a scăpat controlul maşinii şi s-a izbit de un gard de beton.

Şoferul nu avea carnet

„Accidentul s-a produs în jurul orei 2.30, pe raza localităţii Teleac. Şoseaua era acoperită cu un strat de mâzgă. Conducătorul auto nu avea permis de conducere şi a pierdut controlul volanului şi s-a izbit violent de un zid de beton. Mai multe persoane au rămas prinse în fiarele maşini. A intervenit serviciul de descarcerare. Şoferul a murit pe loc iar alte cinci persoane au fost transportate la spital“, a spus Isabela Kapolnai purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba. „Veneau de la o discotecă din localitatea Drâmbar şi în Teleac a avut loc accidentul. O tragedie pentru părinţii tânărului mort şi pentru alte familii din mai multe sate din comună“, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

Tânărul care şi-a pierdut viaţa în accident a mai avut şi alte probleme cu respectarea codului rutier iar consătenii săi spun că era cunoscut pentru isprăvile sale. „A mai avut ceva întâmplări. Nu avea carnet dar îi plăcea să şofeze. Nu ştiu cum de au încăput toţi într-o singură maşină şi de ce s-au înghesuit. Au băut ceva şi au crezut ca se distrează. E o nenorocire pentru părinţii băiatului, să moară la 23 de ani şi chiar de ziua lui“, a spus Ana Simion, din comuna Ciugud.

Doi tineri cu răni grave

Viaţa a încă doi tineri atârnă, la acest moment, de un fir de păr după ce au suferit răni grave în accident. Nicolae Roşu de 25 de ani şi Dana Moraru de 17 ani, ambii din localitatea Hăpria, au fost transportaţi la spitalul din Alba Iulia şi mai apoi transferaţi la spitale din Sibiu şi Târgu Mureş. „Băiatul şi fata au fost încarceraţi şi au suferit răni grave. Eu au fost trimişi în alte centre medicale“, a spus Nicolae Voloncea, medic la Unitate de Primiri Urgenţe din Alba Iulia.

Alţi tineri care au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba azi noapte au fost externaţi după ce li s-a acordat asistenţa medicală de care aveau nevoie. „Trei tineri au prezentat răni uşoare, traumatisme cranio cerebrale şi toracice. Ei au fost însă externaţi în această dimineaţă“, a mai spus medicul Nicolae Voloncea.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite