Un an mai bogat pentru bugetul judeţului Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba
Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

Peste 200 de milioane de lei, estimează conducerea Consiliului judeţean Alba că va reprezenta bugetul instituţiei în 2010. Cei mai mulţi bani vor fi folosiţi în investiţii: drumuri, apă, canalizare, proiecte de dezvoltare economică şi turistică.

Aproximativ 50 de milioane vor fi folosiţi pentru alimentarea cu apă la Daia Română, Şpring, Câlnic, Doştat. Din calendarul activităţilor acestui an nu vor lipsi nici marile evenimente care se desfăşoară anual în judeţul Alba dintre care amintim: Târgul de carte „Lucian Blaga“, Târgul de fete de pe Muntele Găina sau Festivalul Cetăţilor Dacice.

Bani din fonduri europene

Atragerea de fonduri europene va reprezenta de asemenea o prioritate pentru Consiliul Judeţean Alba. „Vom susţine directorii instituţiilor subordonate să facă demersuri în realizarea unor proiecte în vederea atragerii fondurilor europene. Aceştia trebuie să-şi facă bani nu doar să cheltuiască“, a declarat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba. Cheltuielile de personal vor fi de asemenea reduse. „Am încheiat 2009 cu cheltuieli de 63 milioane de lei, estimăm că în 2010 acestea nu vor depăşi 31 milioane“, a explicat Ion Dumitrel. Pentru a reduce din cheltuieli conducerea CJ Alba va reduce indemnizaţiile consilierilor şi personalului ATOP cu 10 la sută. 


Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite