Un Centru Social Multifuncţional pentru Persoanele cu Dizabilităţi se va deschide la Vinerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În scurt timp în localitatea Vinerea îşi va deschide porţile Centrul Social Multifuncţional pentru Persoanele cu  Dizabilităţi, care va oferi servicii alternative persoanelor cu handicap şi persoanelor aflate în situaţii de risc.

Întrucât lucrările de reabilitare şi extindere a imobilului din Vinerea se află în desfăşurare, la începutul acestei săptămâni a avut loc o întâlnire de evaluare între managerul proiectului Magdalena Bene, din cadrul Consiliului Judeţean, primarul Cugirului, Adrian Teban, şi reprezentanţii constructorului. Din spusele reprezentantei CJ Alba, imobilul va fi finalizat în luna iunie, după care va începe o altă etapă a proiectului, aceea a dotării minime, urmând ca Centrul Social 

Pentru tinerii din sistemul instituţionalizat

Multifuncţional pentru Persoanele cu Dizabilităţi să-şi deschidă porţile spre finalul acestui an. Centrul va pune la dispoziţia persoanelor cu handicap, tinerilor peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, victimelor violentei domestice, precum şi altor persoane aflate în situaţii de risc social  un complex inovator de servicii alternative, prin care vor fi sprijiniţi în sensul normalizării şi creşterii calităţii vieţii lor. Personalul va fi format din cadre specializate, printre care un psiholog şi un logoped.

Potrivit primarului Adrian Teban, centrul va completa serviciile sociale oferite în prezent de SPAS Cugir. „Centrul Social  Multifuncţional pentru Persoanele cu  Dizabilităţi va fi un suport activ atât pentru persoanele cu handicap şi familiile acestora, cât şi pentru comunitate. Efortul de  susţinere a copiilor sau adulţilor aflaţi în această situaţie va fi diminuat, ei beneficiind de asistenţă aici, pe plan local. Totodată, resursele umane specializate în recuperarea persoanelor  cu dizabilităţi  vor beneficia de locuri de muncă  în condiţii deosebite“, a precizat primarul Cugirului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite