Ultimii doi inculpaţi arestaţi în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“, eliberaţi la Tribunalul Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Ultimii doi inculpaţi din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“ judecaţi în arest preventiv, au primit luni, la Tribunalul Alba, decizii de eliberare. Procurorii DIICOT pot face, însă, recurs la hotărârea Tribunalului.

Deciziile de eliberare se referă la inculpaţii George Virgil Dura şi Ioan Nicolae Decean. Cei doi ar fi putut fi eliberaţi mai repede dacă făceau recurs la precedenta hotărâre a Tribunalului Alba prin care s-a menţinut măsura arestării preventive pentru şase inculpaţi.

Patru dintre aceştia au formulat recurs şi au scăpat de arest la Curtea de Apel, în 11 octombrie. Este vorba despre Şchiop Teodor Victor, Roşca Ioan Nicolae, Cîndea Sergiu Andrei şi Bakai Gabiel Antoniu. Aceştia au stat în arest aproximativ un an de zile.

Gruparea infracţională a fost trimisă în judecată în februarie 2011. 21 de bărbaţi şi o femeie sunt judecaţi pentru: instigare şi constituire grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, şantaj, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, distrugere, proxenetism, prostituţie. Printre inculpaţi se află şi doi oameni de afaceri italieni, darf şi liderul lumii interlope din Alba Iulia, Raul Hancheş, zis Pricu, precum şi soţia acestuia, Geanina Hancheş.

Se mai află în arest din această grupare infracţională Adrian Bălan, care, însă, este judecat într-un alt dosar disjuns pe o procedură de judecată rapidă, în condiţiile în care a recunoscut faptele. O sentinţă definitivă va fi pronunţată de Curtea de Apel.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite