Alba Iulia: Ultimele partide de pescuit pe soare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Ultimele partide de pescuit pe soare
Alba Iulia: Ultimele partide de pescuit pe soare

Toamna târzie ne face poftă de viaţă. Temperaturile ridicate de la orele amiezei ne permit să ieşim la iarbă verde, la un joc de fotbal sau la o partidă de pescuit. În apropierea Albei Iulia sunt mai multe  bălţi naturale, râuri şi chiar ferme piscicole unde  se poate pescui.

În judeţul Alba sunt aproximativ 4000 de pescari cu permis, care au de ales între mai multe locuri unde pot să îşi lanseze undiţa. Cei care vor să rămână în apropierea oraşului pot să pescuiască şi pe Mureş, Ampoi sau Sebeş dar pot alege şi o partidă pe balta de la Lancrăm.

„ În jurul oraşului Alba Iulia nu sunt bălţi special amenajate pentru pescuit sportiv. Dar am reuişit să organizăm un concurs pe balta de la Lancrăm“, a spus preşedintele Federaţiei Naţionale de Pescuit Sportiv, cu sediul la Alba Iulia, Ştefan Popescu. Pentru a pescui pe râurile apropiate de Alba Iulia este nevoie doar de permisul de pescuit.

„În conformitate cu prevederile legale în funcţie de categoria socială din care provine pescarul  se percepe o sumă de bani“, a explicat Ştefan Popescu. Astfel salariaţii trebuie să plătească 30 de lei pe an, studenţii şi persoanele cu handicap mediu sau uşor plătesc 10 lei pentru obţinerea permisului, iar pensionarii, veteranii de război şi persoanele cu handicap grav pescuiesc gratuit.

Bazine amenajate

În judeţul Alba se mai poate pescui şi în lacurile de acumulare de la Căpâlna, Tăuţ şi Oaşa precum şi la pescăriile de la Daia Română şi Doştad. Cei care doresc să facă o partidă de pescuit la una dintre cele două ferme piscicole din judeţ trebui să plătească şi un tarif de acces.

 „Indiferent de pescar, de vârstă sau alte condiţii cei care vor să pescuiască în pescăria de la Daia Română trebuie să plătească o taxă de 40 de lei pe zi. Programul este de la ora 7.00 până la ora 19.00“, a explicat reprezentantul pescăriei Mariana Romcea. Pe lângă aceste bălţi şi percări Federaţia Naţională de Pescuit Sportiv are în desfăşurare mai multe proiecte de realizare a unor bazine de pescuit amenajate.

 „Două şantiere sunt deja în lucru, cel de la Aiud, un complex care se întinde pe 14 hectare şi cel de la Noşlag, care are 12 hectare. La acest moment negociem cu autorităţile de la Ciugud pentru realizarea unui complex piscicol de aproximativ 36 de hectare“, a mai spus Ştefan Popescu.

 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite