USL Alba şi-a împărţit colegiile parlamentare. Cine a câştigat şi cine a pierdut la negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Dîrzu (PSD), Gheorghe Feneşer (PC) şi Teodor Atanasiu (PNL), trei dintre posibilii candidaţi ai USL
Ioan Dîrzu (PSD), Gheorghe Feneşer (PC) şi Teodor Atanasiu (PNL), trei dintre posibilii candidaţi ai USL

USL Alba şi-a împărţit cele şapte colegii parlamentare de la alegerile generale din 9 decembrie. Negocierile desfăşurate în Delta Dunării la nivel naţional au dat câştig de cauză PNL, partid mai puternic decât PSD la nivel judeţean.

Astfel, alianţa PNL-PC va avea trei colegii de deputat şi unul de senator, în timp ce alianţei PSD – UNPR îi va reveni două colegii la Camera Deputaţilor şi unul la Senat. Candidatura în colegiul de la Senat va reveni, cel mai probabil, actualului senator UNPR Nicolae Dobra, fost PDL. În aceste condiţii va exista o dispută acerbă pe celelalte două colegii de la Camera Deputaţilor, în condiţiile în care deputatul Radu Coclici vrea o nouă candidatură pe zona Aiud – Ocna Mureş.

Sunt însă, în PSD Alba, cel puţin două persoane mai puternice decât acesta în partid care doresc să candideze: preşedintele organizaţiei judeţene Ioan Dîrzu şi preşedintele oragnizaţiei Alba Iulia, Ovidiu Jidveian. În aceste condiţii este posibil ca Coclici să iasă din cărţi, iar Jidveian să îi ia locul în colegiul acestuia. Dîrzu ar urma să candideze pe colegiul din Munţii Apuseni.

În Alianţa PNL – PC lucrurile sunt ceva mai clare. Deputatul Călin Potor se va regăsi în continuare pe lista de candidaţi în colegiul Alba Iulia, iar deputatul Teodor Atanasiu (preşedintele PNL Alba) vrea colegiul senatorial format din Munţii Apuseni, Alba Iulia şi Cugir.Într-un colegiu de la Camera Deputaţilor este posibil să se regăsească şi preşedintele PC Alba Gheorghe Feneşer.

Dacă luăm în considerare votul politic de la alegerile locale, USL va avea după alegerile din 9 decembrie doi sau trei deputaţi şi un senator.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite